Ege valgte FCK

Steinar Ege forlater tysk håndball til sommeren og skal de neste tre årene spille for danske FC København.

15.03.06 11:29

Det har lenge vært klart at denne sesongen blir Steinar Eges siste i tyske Gummersbach.

Den norske landslagskapteinen ønsker seg nærmere Norge og da han gikk ut med dette sto en rekke danske klubber i kø for å sikre seg underskriften hans.

- Proff til fingerspissene
Nå har valget falt på FC København.

- Det var mange ting som spilte inn. FCK er en stor, god og trygg klubb, så det var i grunnen et enkelt valg. De er proff til fingerspissene og har vist seg fra en utrolig god side helt siden de tok kontakt. De har også Magnus Andersson som trener, noe som betydde mye. Han er en ung og fremadstormende trener som jeg tror jeg kan lære mye av, sier Ege til TV 2 Nettavisen.

- København er heller ikke feil å flytte til som by, ler han.

Ingen nedtrapping
At han nå forlater Bundesliga til fordel for den danske serien, ser han ikke som noen nedtrapping av karrieren.

- Ikke nødvendigvis. Man regner Bundesliga som en av de største ligaene i verden og en møter flere av verdens beste spillere. Men den danske ligaen har kommet seg utrolig. Klubbene gjør det godt internasjonalt og flere av de danske landslagsspillerne velger å bli hjemme. Det er dessuten færre kamper, slik at en får tatt seg bedre inn før en skal spille nye kamper, forklarer kristiansanderen.

Tre år
Men lønningsposen blir noe mindre enn den har vært i årene i Tyskland.

- Lønnsmessig er det selvfølgelig stor forskjell, men det har ikke vært det viktigste. Det har egentlig ikke vært noe stort tema. Det ble nevnt en gang i løpet av forhandlingene og så var vi ferdig med det. Det er det totale som har betydd noe. Kona skal begynne med studier, barn i barnehage og jeg skal ta noen fag. Vi har fått en totalpakke vi er ekstremt fornøyd med.

Ege har skrevet under en treårskontrakt med FCK og flytter til den danske hovedstaden i begynnelsen av juli.

FCK har fra før av nordmennene Frank Løke og Ole Magnus Ekelund i stallen. Løke forlater trolig klubben til fordel for Flensburg-Handewitt i sommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.