*Nettavisen* Sport.

Ege var ikke nok

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Tross tap er de norske håndballherrene optimister foran resten av EM.

19.01.10 22:25

KROATIA - NORGE 25-23:

Steinar Ege beviste for publikum at han kan bli svært avgjørende for Norge i EM i Østerrike.

I den jevne åpningskampen mot Kroatia sørget København-keeperen for flere viktige redning. Ege fikk også hjelp av et godt norsk forsvar, men det var ikke nok til å hamle opp mot Kroatia.

For selv om Håvard Tvedten, som sammen med Ege var Norges beste, var trygg fra sjumeteren, manglet angrepsspillet til tider både tempo og presisjon, og det holder ikke mot et lag som i fjor tok sølv i VM.

Ege deppet likevel ikke. Han hyllet forsvarsspillet til Norge og mener kampen i alt gir gode utsikter for resten av mesterskapet.

- Vi gjør en god kamp mot kroater som sannsynligvis kommer til å gå veldig langt, sier Ege til TV 2 Sporten..

Målfattig
Sju minutter tok det før Kroatia i klarte å overliste Norge og få ballen i mål for første gang . Men etter at Norge hadde ledet 5-4, overtok kroatene føringen, uten at de klarte å dra i fra. De norske herrene disket opp med godt forsvarsspill, men klarte ikke å få fart på angrepsspillet. Etter at Steinar Ege vartet opp med en praktredning etter en kontring i omgangens sluttsekunder, stod det 11-10 til pause.

Nervepirrende avslutning
Kroatene startet hardkjøret straks de var ute av garderoben og rykket fra. Dermed lå Norge plutselig bak med tre. Etter Kroatias sterke åpning, slo imidlertid Norge tilbake. Steinar Ege i mål og en sikker Håvard Tvedten på straffemerket sørget for at stillingen mot slutten av kampen var 20-20. Tigerne i forsvar våknet og det ble en nervepirrende avslutning på matchen. Men de norske guttene klarte aldri å snike seg forbi Kroatia, som til slutt kunne avgjøre kampen til sin fordel med 25-23.

Norges trener, Robert Hedin, synes det var tungt å svelge tap etter de spennende sluttminuttene. Han mener dårlig uttelling på mål til slutt knakk herrene, men legger til at de i alt er fornøyde med kampen.

- Fortsetter vi å spille slik ser det bra ut.

Dermed er Norge nede på en tredjeplass i gruppe A. Russland slo Ukraina 37-33 og topper foreløpig gruppen foran Kroatia.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.