RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KYNISK: Elverums trener Michael Apelgren innrømmer at fire av hans spillere fikk rødt kort med vilje i en eliteseriekamp søndag kveld.
KYNISK: Elverums trener Michael Apelgren innrømmer at fire av hans spillere fikk rødt kort med vilje i en eliteseriekamp søndag kveld. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Elverum Håndball pådro seg fire røde kort med vilje

Sist oppdatert:
Elverum Håndballs trener Michael Apelgren innrømmer at fire av hans spillere fikk rødt kort med vilje i søndagens 30-22-seier mot Lillestrøm i eliteserien.

Elverum er allerede seriemester og hadde ingen problemer med å slå Lillestrøm i sin siste hjemmekamp før sluttspillet.

Hjemmelaget pådro seg imidlertid hele elleve utvisninger i en kamp som på ingen måte var stygg, og på tampen satt både Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar på tribunen etter å ha pådratt seg røde kort.

Etter kampen medga Elverum-trener Michael Apelgren at det var planlagt.

- Jeg skal innrømme at vi spilte på måten vi gjorde for å få røde kort på akkurat de fire spillerne, sier Apelgren til Østlendingen.

Ser alvorlig på saken

Mandag skriver Norges Håndballforbund i en pressemelding at forbundet ser alvorlig på saken.

- Vi vil ta kontakt med Elverum og de øvrige partene fra søndagens kamp, og undersøke forholdet grundig før vi avgjør hvordan saken skal behandles. Derfor kan vi i øyeblikket ikke si noe om tidsforløpet, skriver Norges Håndballforbund i pressemeldingen.

Taktisk spill

Svensken begrunner valget på denne måten:

- De fire spillerne hadde rødt kort fra før. Nå blir de avstengt mot Halden, og så er de tilbake i sluttspillet der vi trenger dem. Man må stå over én kamp for annethvert røde kort man pådrar seg, og da valgte jeg å løse det på denne måten, sier treneren, og legger til:

- Jeg mener man burde slette røde kort før sluttspillet, men så lenge reglene er som de er, valgte vi å gjøre det på denne måten. Det første året jeg var her, holdt vi på å ryke ut av sluttspillet på grunn av utestengninger og røde kort, og sluttspillet er for viktig for oss til at vi kan gamble med det. Når vi fikk disse fire utestengt mot Halden, går vi inn i sluttspillet med blanke ark. Det er sesongens viktigste mål for oss, og røde kort der kan avgjøre alt.

Byttet inn spiller for tidlig

Apelgren sørget blant annet for at Poklar fikk en ny tominutter ved å bytte ham inn fire sekunder for tidlig etter en utvisning.

- Det kjennes på ingen måte godt, men jeg er nødt til å være kynisk og gjøre alt jeg kan for å gi oss best mulige forutsetninger for å vinne sluttspillet. Det er en utrolig vanskelig situasjon, men selv om jeg står for det, gir det meg som sagt en veldig dårlig følelse, sier treneren.

Ellers ligger det an til et spennende race om sølv og bronse i serieavslutningen etter at Bækkelaget tapte, mens Haslum og ØIF Arendal vant søndag. Ett poeng skiller mellom de tre lagene.

Andre kamper søndag: Bodø – Falk Horten 26-23, Bækkelaget – FyllingenBergen 30-35, Drammen – ØIF Arendal 19-27, Haslum – Halden 31-29, Kolstad – St. Hallvard 32-25.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere