RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EM-gull og toppeksamen

Sist oppdatert:
Linn-Kristin Riegelhuth spilte to EM-kamper og avla én eksamen på 24 timer. Det kunne man ikke se på eksamensresultatet.

For mange ville det vært forstyrrende med en eksamen i hygiene midt under et EM. Ikke for Linn-Kristin Riegelhuth.

Perfekt EM og eksamen
Om kvelden 14. desember scoret hun seks mål da Norge slo Russland. Formiddagen etter gjennomførte sykepleierstudenten eksamen i hygiene. Samme ettermiddag scoret hun nye seks mål da Serbia ble slått.

Og eksamensresultatet? Absolutt alt riktig - 100 prosent.

- Jeg satt vel med eksamenen i tre timer. Det var deilig å få vite at det var bestått, sier Riegelhuth til TV 2 Nettavisen.

Hun måtte ha 80 prosent for å bestå, og leverte altså en prikkfri besvarelse. Like prikkfri som det meste av spillet hennes i EM.

- Men det gikk veldig greit. Det var greit å ha noe annet å tenke på. Jeg tar det bare som et ekstra pluss at jeg hadde den eksamenen, sier Larvik-spilleren videre.

Hun gjennomfører sykepleierstudiene på deltid ved siden av håndballen, og er akkurat ferdig med det første halvåret. Om tre og et halvt år er det meningen at hun skal være ferdig.

- Jeg kan ikke leve av håndballen hele livet, og det er viktig å ha noe annet utenom. Dessuten er kunnskap viktig - det å lære noe, sier hun.

- Uvirkelig
Men selv om en ferdig utdannelse fortsatt er et stykke unna, er karrierens første EM-gull allerede i boks. Og før sykepleierutdannelsen er gjennomført kan det bli flere.

- Da jeg stod opp mandag morgen var det kult å tenke på at jeg var europamester. Det var uvirkelig. Det har alltid vært en drøm, men jeg trodde ikke det skulle skje, sier 20-åringen som følte seg pigg allerede ved 12-tiden mandag.

Til tross for at hun først var i seng 06.00 samme dag.

- Men vi tok ikke helt av da. Det var koselig, påpeker hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere