RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En av disse blir knust

Sist oppdatert:
Etter helgens trenasjoners vil håndballhjertet til Jan-Richard Lislerud Hagen eller Thomas Skoglund være knust.

TRONDHEIM (Nettavisen): Bak Håvard Tvedten på venstrevingen foregår det et umenneskelig bikkjeslagsmål fra den kanten for å sikre den andre EM-billetten. Verken Jan-Richard Lislerud Hagen eller Thomas Skoglund klarer å se for seg et mesterskap på sidelinjen.

Men for én av dem kommer nettopp det til å skje. For stakkars Skoglund har det skjedd to ganger – allerede.

- Jeg synes virkelig det er på tide at det er min tur. Det har ikke vært noe gøy å bli vraket fra de siste to mesterskapene, sier Thomas Skoglund til Nettavisen.

Fordel Skoglund
Men en bedre søknad enn 24-åringen la inn mot Polen, skal man lete lenge etter. Med ti mål fra kant er det bare én ting som kan skape hodebry for landslagsstrener Gunnar Pettersen:

- Ja, det måtte jo være hvis Lislerud Hagen laget ti mål mot Ungarn det da. Akkurat nå er det ikke et vanskelig valg, hvis ikke konkurrenten melder seg på, lyder sjefens klare formaning.

Skoglund selv har imidlertid vanskelig for å innkassere noe som helst på forhånd.

- Du leder jo nå i hvert fall?

- Gjør jeg det?

- Ja, etter kampen mot Polen sist.

- Jeg kan ikke gjøre det så mye bedre enn jeg gjorde der i hvert fall. Men jeg vet ikke hvordan Gunnar tenker. Det eneste jeg vet, er at jeg har veldig lyst til å bli med, svarer han.

Forlater Drammen
«Lyst» kunne vært kallenavnet til Skoglunds konkurrent også, men i virkeligheten er det «Jani». Jan-Richard Lislerud Hagen kan uansett ikke se for seg et EM på hjemmebane – og attpåtil i Drammenshallen – uten ham på parketten.

- Så hva gjør du da, om du ikke blir tatt ut?

- Jeg tror ikke jeg kommer til å bli i Drammen. Da er det nok bedre å reise på hytta og spenne på seg skiene. Så får jeg heller se kampene på TV, sier Drammen-vingen, og passer på å legge til et godt argument for hvorfor nettopp han bør velges:

- Dette hadde vært utrolig gøy å spille i Drammen, i egen hall. Det er et trygt miljø for meg og jeg har ikke mange dårlige kamper der, sier vingen som har levert godt spill i Champions League i høst.

- Vrient for Gunnar
Den begrunnelsen vipper ikke Skoglund av pinnen.

- Nei, jeg har også spilt mange gode kamper der nede, gliser han - vel vitende om at alle de norske gruppespillskampene foregår nettopp i Drammenshallen.

Uansett hvilket utfall Gunnar Pettersens ubarmhjertige uttak gir, han begge to fortsatt muligheten til å påvirke sin egen skjebne:

- Dette blir knalltøft, for det er virkelig vanskelig for Gunnar å skille oss. Men jeg kan ikke gjøre annet enn å gjøre mitt beste, og håpe at det tipper i min favør. Det var akkurat det samme i fjor, da avgjorde magefølelsen, sier Lislerud Hagen.

- Jeg vil ha spilletid – som alle andre – og vise at jeg er god nok til å spille for Norge, sier Skoglund.

Søndag faller avgjørelsen. Allerede fredag kveld står parketten dekket for bikkjeslagsmålet om venstrekanten. Norge møter Portugal 19.10: Det er bare å gripe sjansen.

PS! Drammen ser ut til å miste Jan-Richard Lislerud Hansen til utlandet etter sesongen. Ironisk nok er nettopp Thomas Skoglund pekt ut som en mulig erstatter, men overfor Nettavisen presiserer Haslum-vingen at også han er fristet av en tilværelse utenfor riksgrensen neste sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere