Én seier fra EM-sluttspill

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Men håndballgutta kan nok trygt bestille billetter til Østerrike allerede nå.

14.06.09 20:48

Norges herrelandslag i håndball fikk ett poeng med seg hjem fra OL-sølvvinner Island, takket være en veritabel opphenting i sluttminuttene.

Håvard Tvedten ble den store helten med sin utligning til 34-34 i sluttsekundene. Noen minuttere tidligere hadde Island ledet 30-25.

- Vi sliter i motbakke kampen gjennom, men vi kjemper for hvert mål og klarte heldigvis uavgjort, sier Håvard Tvedten til TV 2 Sporten.

Kan avgjøre onsdag
Nå er Robert Hedins landslag så godt som EM-klar.

Etter seks av åtte kvalifiseringskamper ligger Norge på andreplass i kvalikgruppe tre. Både Norge og gruppeleder Island har ti poeng og ligger an til å kvalifisere seg for EM. Makedonia er nummer tre med sju poeng og må vinne sine to siste kamper for å kunne passere Norge eller Island.

Vinner Norge kampen mot Estland i Trondheim førstkommende onsdag, er EM-plassen sikret.

EM-sluttspillet spilles i Østerrike i januar.

Vatne utvist
Erlend Mamelund scoret 13 av Norges mål i Reykjavik søndag kveld og ble vår toppscorer. Han skal definitivt han sin del av æren for at Norge klarte uavgjort mot sølvvinnerne fra Beijing-OL.

Stian Vatne snakket på seg rødt kort tre minutter ut i andre omgang, da han protesterte heftig på en tominutter og fikk enda en tominutter. Ettersom det var hans tredje, betød det rødt kort.

Men selv uten forsvarssjefen klarte Norge altså å hente opp Islands ledelse.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.