RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KRØLL: Veronica Kristiansen og Mari Molid diskuterer på benken.
KRØLL: Veronica Kristiansen og Mari Molid diskuterer på benken. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Én uke før VM: - Det som skjer, er ikke greit

Sist oppdatert:
Klar tale fra norske håndballjenter: Vi har noe å jobbe med.

GJØVIK (Nettavisen): Én uke før VM starter i Danmark har de norske håndballjentene fortsatt mye å jobbe med. Det kom klart fram under møtet med Nederland i Møbelringen Cup på Gjøvik lørdag kveld.

Offensivt fungerte mye for det norske laget og 31 scoringer er absolutt hederlig, men 28 baklengs mot middels motstand er ikke fullt så positivt.

- Er ikke greit
Etter kampen var spillerne enige om at forsvarsspillet lørdag ikke var bra nok. Tidvis slo den norske muren store sprekker i Fjellhallen.

- Jeg er mer fornøyd nå, enn etter møtet med Russland, men vi får det ikke helt til i forsvar. I angrep er vi bedre, men bakover kommer vi ikke ut på skytterne og det er ikke greit, sier Veronica Kristiansen til Nettavisen.

- Hvorfor ikke det?

- Nederland har et angrepsspill der de ønsker å få fram begge treerne. Det klarer vi rett og slett ikke å løse i dag. Men vi vinner i det minste kampen, selv om vi ikke løser det, sier Kristiansen videre om forsvaret.

Den norske stjernespilleren føler seg likevel trygg på at forsvaret vil sitte som det skal når alvoret begynner mot Russland neste lørdag.

- Vi ta det dag for dag og har mye å jobbe med, men jeg er 100 prosent sikker på at det vil komme når VM starter, sier Kristiansen.

- Hangler
Lagkaptein Stine Bredal Oftedal er enig med lagvenninnen.

- Det er en del bedringer framover, vi har mer flyt, men bakover hangler det fortsatt. Noen ganger er det greit, det vi gjør, men vi er ikke nok ute på skytter og havner i stedet på halvdistanse hele veien. Det er noe vi må jobbe mer med fram mot VM, sier 24-åringen til Nettavisen.

Som vanlig byttet landslagssjef Thorir Hergeirsson mye på spillerne og flere fikk prøve seg i ulike posisjoner. Oftedal tror likevel ikke at de mange byttene er årsaken til at Norge sprakk opp som de gjorde bakover.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SENTRAL: Stine Bredal Oftedal scoret fem mål.


- I et mesterskap må vi også spille med mange spillere. Jeg tror det går på at vi ikke har spilt sammen på veldig lenge. Derfor er det perfekt å få denne treningen nå. Nederland er flinke i det offensive spillet sitt og lurer to treere fram ofte, men vi skal være bedre når det skjer, sier kapteinen.

Nora Mørk ble Norges toppscorer for andre kamp på rad, med ni mål. Hun var heller ikke fornøyd med den norske forsvarsjobbingen.

- Det var litt bedre i dag jevnt over, men vi er ikke fornøyd med det som skjer bakover. Vi vinner på en dårlig dag, sier hun til Nettavisen.

I hundre
Både Mørk og Oftedal har i løpet av få år blitt veteraner i det norske landslaget. Begge mesterskapsdebuterte i 2010 og under VM i Danmark seiler begge opp som viktige nøkkelspillere for det norske laget.

Mørk nettet altså ni ganger mot Nederland, mens Oftedal fikk med seg fem fulltreffere i det som var hennes 100. landskamp for Norge.

Playmakeren er fortsatt bare 24 år gammel.

- Det føles litt rart med 100 landskamper, men det er kult. Det er veldig gøy, selvfølgelig, sier Nittedal-jenta til Nettavisen.

- Fem mål er vel også bra?

- Ja, det var greit, det, altså. Det er noen småting jeg fortsatt vil bli bedre på, men det ser bra ut. Jeg er fornøyd totalt sett, sier jubilanten.

I VM venter kamper mot Russland, Spania, Puerto Rico, Kasakhstan og Romania, men først møtes Norge og Sverige i Møbelringen Cup søndag.

Den kampen spilles på Lillehammer klokken 18.10.

Norges mål: Nora Mørk 9, Stine Oftedal 5, Veronica Kristiansen 4, Heidi Løke 3, Amanda Kurtovic 2, Pernille Vibe 2, Linn Sulland, Sanna Solberg, Camilla Herrem, Stine Skogrand, Marta Tomac, Betina Riegelhuth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere