RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frankrike rotet det til mot Russland

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Russland gjorde færrest feil - og tok dermed hjem sitt fjerde VM-gull i løpet av de fem siste verdensmesterskapene.

FRANKRIKE - RUSSLAND 22-25:

Det har vært et rart håndballmesterskap i Kina. Ikke fordi Norge ikke tok gull eller i det hele tatt var i finalen, men fordi nivået har vært lavere enn det man har vært vant til.

At Frankrike skulle ta seg til finalen var en bombe uten like, at de i det hele tatt var i semifinalen var en overraskelse. Og heller ikke finalemotstander Russland hadde imponert veldig i mesterskapet, før de kjørte over de norske jentene i semifinalen.

Dermed var da også Jevgenji Trefilovs jenter den store favortten i finalen. Men Frankrike har vært en tøff motstander, og slo blant annet Russland i mellomspillet. Og i finalen skulle også Russland kjempe hardt om gullet.

Likevel ble det til slutt én vesentlig forskjell på de to lagene. Russland gjorde færrest feil, og kunne til slutt juble for gull. For i et mesterskap med mange unge spillere og mange debutanter, har det vært oppsiktsvekkende mange feil som er blitt gjort.

Dermed var det kanskje passende at det ble det laget som begrenset feilene sine som til slutt tok hjem seieren. For Russland var til slutt det klart beste laget i både finalen og mesterskapet.

VM-gullet betyr også at Russlands håndballdamer har vunnet 4 av de 5 siste VM-finalene, en fantastisk bragd. For Frankrike ble finalen en nedtur. For til tross for en ganske jevn førsteomgang, ledet Russland klart til pause. Og selv om de franske jentene flere ganger ble invitert tilbake i oppgjøret takket være godt forsvarsspill og slurv av Russland, rotet de det bort på helt utrolig vis.

Baller ble kastet vekk og gode muligheter skuslet bort. Dermed måtte de se Russland holde en jevn avstand hele veien, og til slutt holdt det bare til sølv. Likevel er nok det franske laget godt fornøyd med innsatsen.

PS: Norge fikk begge kantene på mesterskapets All Star-lag. Camilla Herrem bekledde venstrekantposisjonen og Linn Kristin Riegelhuth ble høyrekant. Russlands Liudmila Postnova ble kåret til mesterskapets beste spiller.

Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere