RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter Angola-stress

Mia Högdahl frykter at et sterkt forbedret angolsk lag kan komme til å stresse de norske jentene i VMs åpningskamp.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): Håndballeksperter har lenge advart mot at Afrika kommer til å ta igjen Europa på håndballbanen. I likhet med fotballen har det ligget et uforløst potensial blant kontinentets ballkastere. Mangelen på organisering har gjort at de foreløpig har måttet nøye seg med å slå sør-amerikanske nasjoner og en og annen sterk innsats mot sterke europeere.

Best i Afrika
Angola har i en årrekke vært Afrikas beste kvinnelag, og nå er de i ferd med å ta steget opp i ryggen på sine mer meritterte motstandere fra nord.

22-22 og 27-21 mot Sverige i sine siste kamper før VM vitner om at Angola ikke blir noen kasteball i St. Petersburg.

- Norge er et mye bedre lag, og hvis Norge får ut det de kan, så vinner de. Men det som er litt positivt med Angola, er at de har tatt et steg videre, og jeg vil påstå at de er bedre nå enn de har vært tidligere, selv om de er det afrikanske laget som har vært med i flest mesterskap, sier Mia Högdahl til TV 2 Nettavisen.

Advarer Norge
Den tidligere Byåsen-spilleren har hatt ansvaret for å videoanalysere Norges første VM-motstander, og nå kommer hun med en advarsel til de norske jentene.

- Det som kan skje, er at vi merker at Angola henger med hele veien. Da kan vi begynne å sette krav til oss selv om at vi skal kjøre over dem. Det kan bli fellen. Vi må forsøke å få i gang vårt spill og ikke se så mye på resultattavlen. Den blir ikke så viktig. Det som er viktig, er at vi vinner, ikke hvor mange mål det blir med, forklarer hun.

Noe Marit Breivik også vet kan skje.

- Vi vet at hvis vi begynner å tvile på oss selv, så blir vi stresset. Det er ingen grunn til å gjøre det. Det er mer grunn til å legge vekt på egne kvaliteter enn på Angolas kvaliteter. Det skal vi forberede oss godt på til i morgen. Vi har tro på at vi skal få satt et godt forsvar og sette opp et tempo de skal få trøbbel med å henge med i, lover landslagssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere