RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter svekket Ukraina

Sist oppdatert:
BUDAPEST (TV 2 Nettavisen): Ukraina stiller trolig uten tre av sine mest sentrale spillere i EM. Likevel frykter Marit Breivik motstanderne i åpningskampen.

For et år siden tapte Norge 29-30 for Ukraina i åpningskampen i VM. Også i årets EM er Leonid Ratners mannskap Norges første motstander.

De ukrainske jentene tok bronse i sommerens OL. Da ble Frankrike slått 21-18 i bronsefinalen.

Men lekene ble dyrebare for dem. Kantspilleren Oxana Raykhel pådro seg en korsbåndskade som gjør at hun heller ikke er med i EM. Et stort savn for ukrainerne, selv om erstatteren Natalija Ljapina ikke er dårlig hun heller.

- Raykhel ble skadet midt i OL, men hun andre er like god som henne, så det er hips om happ, sier landslagssjef Marit Breivik til TV 2 Nettavisen.

En dag før Ukraina må melde opp sin endelige tropp, ryktes det at Krim Ljubljana-spillerne Marina Verheliuk og Olena Yatsenko heller ikke er med til Ungarn.

- Det står igjen å se. Det får vi bare ta til etterretning. De har et godt lag uansett, sier Breivik.

Etter at Raykhel og Yatsenko holdt lekestue med de norske kantene og skjøt Katrine Lunde ut av målet i Karlovac for et år siden, har Breivik fryktet de ukrainske kantspillerne. Nå kan hun altså slippe å møte dem.

- Hvis Yatsenko ikke er med, så er de jo redusert i forhold til rutine og erfaring på den kanten. Men de har god skolering av spillerne sine, så vi møter uansett et godt lag, sier hun.

Norge spiller sin første kamp i EM mot Ukraina torsdag klokken 19.10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere