*Nettavisen* Sport.

Gir ikke opp Oustorp

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Larvik tapte første runde om Byåsen-treneren, men tar tiden til hjelp.

31.01.08 19:40

Fjellhamar-Larvik 18-41 / Nordstrand-Byåsen 22-44:

Norges to beste håndballklubber på kvinnesiden vant begge stort under onsdagens eliteserierunde. Larvik og Byåsen har også kjempet om trener Geir Oustorps underskrift.

Den vant trønderne i første omgang, men det tar vestfoldingene med stoisk ro.

- Vi holder dialogen med ham utover, bekrefter daglig leder Espen Carlsen overfor Nettavisen.

Kortere kontrakt
For det var flere ting som skjedde i Trondheim tirsdag kveld. Det viktigste var at Geir Oustorp skrev under for Byåsen frem til mai 2009.

Samtidig trådte han ut av treårskontrakten, som begge parter kunne si opp i løpet av 2007. Og som Nettavisen avslørte tirsdag morgen, er Larvik mer enn klare for å slå kloa i 35-åringen.

- Vi ønsker ham som spillerutvikler, og mer enn det. Vi får nye muligheter med ny skole og ny arena i 2009, sier Carlsen.

Gigantprosjekt
For da vil nemlig Framparken stå ferdig i Larvik. En splitter ny storskole til 1,2 milliarder. Byggeprosjektet inneholder også en håndballhall med 4000 sitteplasser.

- Dette blir en av Nord-Europas flotteste håndballhaller, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn.

Som oppgir planene som hovedgrunnen for at han valgte å forlenge kontrakten sin med ytterligere to år.

- Ønsker du Geir Oustorp til klubben en gang i fremtiden?

- Det er noen år til, og det er mye som kan skje på ett eller to år i håndball. Men med tanke på den nye arenaen og storskolen, har vi behov for nye krefter. Det er ingen tvil om at Geir er ekstremt dyktig, sier Bøhn som tidligere har trent Oustorp i Drammen.

Tilbudt halv stilling
Larvik ønsket å hente Oustorp allerede nå, slik at han kunne jobbe 50 prosent i klubben og tjenestegjøre som politimann ved siden av.

Ved å re-signere for Byåsen, valgte Oustorp bort vestfoldingene i denne omgang – og sa samtidig opp stillingen sin som politi.

I 2009 er det langt mer realistisk at den tidligere Drammen- og Sandefjordspilleren blir tilbudt en full stilling av erkefienden.

- Vi kjenner til at det er begrenset hvor lenge han vil pendle til Trondheim, samtidig som vi ikke vil ødelegge for Byåsen. Vi ønsker jo at de utvikler seg og puster oss i nakken, sier Carlsen.

PS! Tonje Nøstvold ble toppscorer for Byåsen med sine åtte mål. Linn-Kristin Riegelhuth ble Larviks toppscorer med 14 scoringer.

Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag