*Nettavisen* Sport.

Greit resultat for håndballgutta

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Håndballgutta tapte for første gang på 11 kamper mot Romania onsdag. Likevel ble ettermiddagen ganske trivelig for tapet ble "bare" på to mål.

21.01.04 18:00

ROMANIA - NORGE 21-19: Rumenerne vant 21-19 (9-7). Det betyr at Norge har et godt utgangspunkt foran returkampen søndag. Sammenlagtvinneren er klar for avgjørende VM-kvalifiseringsrune i juni.

Det er ofte åtte-ti måls forskjell på borte- og hjemmebane i internasjonal herrehåndball. Derfor er de norske gutta klar favoritt.

Kjetil Strand fortsetter å imponere. Hans januarform har vært i ultraklassen. Frank Løke viste seg også fram offensivt. Og bakerst viste keeper Steinar Ege at den gamle fortsatt er eldst og best.

Snart trekning
Trekningen for VM-kvalifiseringen er under EM-sluttspillet i Slovenia. Det starter torsdag.

Der vil tilfeldighetene avgjøre fordi det ikke er noen seeding utover nivå A og B (der Norge eventuelt havner). Der kan det vente en toppnasjon eller lag som Portugal.

Pettersen var landslagssjef en periode også tidligere. Da kvalifiserte laget seg til VM i Sverige i 1993, men falt gjennom i en jevn gruppe. Han forsvant fra jobben ganske kort etter det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag