Gå til sidens hovedinnhold

Gullfest i Larvik

Sikret sin niende serietittel på ti år.

LARVIK - BYÅSEN 29-21:

Lørdagens storoppgjør mellom Larvik og Byåsen var en ren seriefinale i kvinnenes eliteserie.

De to lagene har vært overlegne gjennom hele sesongen, og begge sto med 41 poeng før de barket sammen i Bergslihallen. Vertene hadde imidlertid bedre målforskjell.

Aldri spennende
Men til tross for at det lå an til et drama av de sjeldne i norsk topphåndball, ble det aldri særlig spennende i seriefinalen. Hjemmelaget gikk nemlig beinhardt ut, og ledet med hele 14-5 til pause.

Lene Rantala sto som en mur i Larvik-buret og gulljentene var effektive foran mål. Heidi Løke ble kampens toppscorer med sine ni fulltreffere.

Allerede til hvilen var kampen i realiteten avgjort. På det meste var Byåsen hele 13 mål bak vertene fra Vestfold, noe som førte til at trøndernes trener, Geir Oustorp, måtte ta time out.

Treneren etterlyste moral hos spillerne og fikk direkte svar. Byåsen scoret de neste seks målene, men uten at det hjalp nevneverdig. Det hele endte likevel med åttemålstap.

Ni gull på ti år
Larvik-jentene kunne dermed juble for sitt niende seriegull på ti år. Bare i 2004 ble det en annen mester, da Nordstrand gikk til topps.

Dette var tidenes siste toppkamp i Bergslihallen, en arena Larvik er ubeseiret på siden 14. mars 1999 - 2909 dager. Bare ett lag har tatt poeng der på 2000-tallet. Det var Byåsen i 2001.

Nå flytter seriemesterne til en ny hjemmebane, men det spørs om de noen gang kan kopiere den utrolige rekken fra den nå pensjonerte hallen.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley