*Nettavisen* Sport.

Håndball-VM i ferd med å bli parodi

ET LITE HÅP: Norge har et ørlite håp om å få en ekstraplass i håndball-VM, men for øyeblikket virker det ikke veldig sannsynlig. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

To nasjoner har allerede trukket seg.

Farsen rundt herre-VM i håndball i Qatar bare vokser. Erik Langerud i det norske forbundet tviler på at det åpner seg en ekstrasjanse for Norge.

To nasjoner trakk seg nylig fra mesterskapet. De forente arabiske emirater og Bahrain dropper ut av politiske grunner.

Det er ikke lenge siden lilleputt Australia ble fratatt plassen av Det internasjonale håndballforbundet (IHF) og erstattet av den synkende giganten Tyskland.

Tviler

- Vi følger med. Det har som dere sikkert har fått med dere, vært en god del diskusjoner. Dette gjelder rekkefølgen på nasjoner som kommer inn dersom noen trekker seg samt fra hvilket kontinent nye nasjoner kommer fra, sier generalsekretær Langerud til NTB.

- Vi avventer nå mer info fra IHF. Men jeg tror dessverre uansett ikke at Norge er i posisjon til å få en av de ledige plassene.

Island raste da Tyskland erstattet Australia. Islendingene hadde rett til det. Deres resultater har de siste årene vært mye bedre enn hva tyskerne kunne vise til.

- Vi kommer til å protestere på dette. Det er ikke akkurat å vinne i lotto om vi får Island i gruppen i stedet for De forente arabiske emirater, sier Sveriges manager Stefan Lövgren til Aftonbladet.

Ut

Norge tapte knepent for Østerrike i sin kvalifisering i sommer.

TV-rettighetene til VM er fortsatt ikke solgt til en rekke viktige land, blant annet Norge og Danmark.

Prisingen har skutt voldsomt i været etter at IHF valgte ny salgspartner.

Norsk TV 2 har avfeid de første prisantydningene flere ganger, og de er kalt «astronomiske» og «på nivå med internasjonal fotball» fra insidere i prosessen.

Qatar-arrangøren frykter også svak pressedekning. Derfor fikk kvalifiserte nasjoner nylig tilbud om at ti reportere fra hvert land skal få gratis opphold og reise. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.