RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Håndballforbundet vil bygge nasjonalarena

Sist oppdatert:
- Vil koste mellom 300 og 400 millioner kroner.

Oslo (NTB): Norges Håndballforbund ønsker å bygge sin egen arena i Oslo. Hallen vil koste mellom 300 og 400 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Forbundet har i høst jobbet med planene, og et eget aksjeselskap med navnet Concept Arena er under stiftelse. Det skal ledes av den tidligere landslagsspilleren og næringslivstoppen Harald Tyrdal.

Et av alternativene er å legge hallen til Filipstad, men håndballforbundet vurderer hele Stor-Oslo-området. Reguleringsplanen for Filipstad skal vedtas på nyåret.

- I løpet av 2012 får vi nok en avklaring, og så håper vi å ha en arena klar i løpet av tre-fire til fem-seks år, sier håndballpresident Karl-Arne Johannessen til Finansavisen.

- Det finnes jo planer for Filipstad, og vi jobber med å se om vi kan få innpass i disse. Den arenaen vi planlegger, vil for eksempel kunne benyttes dersom Oslo ønsker å søke om vinter-OL. Kommunen trenger en storstue for innendørsidretter og til kulturarrangementer, legger han til.

Johannessen anslår kostnadene til mellom 300 og 400 millioner. Forbundet har et fond på vel 30 millioner i eget fond for utvikling av håndballsporten, men det er ikke avklart om disse pengene skal benyttes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere