RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håndballgutta slo stormakt: - Fantastisk moro

De norske håndballherrene imponerte ved å snu til 32-30 over Tyskland på bortebane tirsdag.
De norske håndballherrene imponerte ved å snu til 32-30 over Tyskland på bortebane tirsdag. Foto: Bo Amstrup (NTB scanpix)
Håndballgutta beseiret Tyskland i siste test.

De norske håndballherrene imponerte ved å snu til 32-30 over Tyskland på bortebane tirsdag.

De norske håndballherrene var ille ute, men en sterk sluttspurt ga 32-30-seier over Tyskland. Landslagssjef Christian Berge lover å bruke selvtilliten riktig i kampene mot Østerrike.

Norge fikk en gledelig oppladning før alvoret starter med hjemmekamp mot østerrikerne i VM-kvalifiseringen lørdag. Skalpen over Tyskland var særlig imponerende ettersom den kom på tysk jord foran drøyt 4000 tilskuere i Wetzlar.

Berges menn lå under 14-16 til pause, men igjen viste Norge vinnervilje i annen omgang.

– Fantastisk moro. Vi var seks mål bak, og ting så ikke bra ut, men vi skjøt oss tilbake og vant. Dette er bra for lagmoralen, men vi må ikke glemme at dette var en treningskamp. Det var mye positivt, men det var også ting vi må jobbe med. Mot Østerrike skal vi bruke selvtilliten riktig, sa Berge til NTB.

Hevet seg
På det meste ledet Tyskland 23-17, men en norsk opphenting snudde det hele. Toppscorer Eivind Tangen bidro med seks mål på 20 minutter i en viktig periode.

– Han var viktig for oss. Vi var effektive, men samtidig klare og tydelige i angrepsspillet. Vi fikk også bedre defensiv struktur etter en svak start på annenomgangen. En stund var vi litt ille ute, men vi fikk orden på forsvarsspillet. Espen (Christiansen, keeper) plukket bra med baller for oss, forklarte Berge.

De tre siste kampene har gitt jubel for Berge og hans elever. I forrige uke ble Sverige slått to ganger på bortebane.

– Det er alltid artig å vinne kamper. Spesielt når det skjer mot Tyskland i Tyskland, sa Berge.

Fem seirer
Før kampen mente landslagssjefen at tyskerne ville være en mer sammenlignbar motstander med tanke på det som venter mot Østerrike.

– Vi må jobbe med det som ikke var fullt så bra i dag. I enkelte perioder av kampen hadde vi en del problemer. Nå skal vi ha en hviledag, så skal vi jobbe for fullt inn mot Østerrike-kampene, sa han tirsdag.

Berge har ledet Norge til seier i fem av seks kamper som sjef. Men de viktigste kommer de neste ukene. Norge møter Østerrike borte lørdag og hjemme helgen etter. Vinneren over to kamper får plass i Qatar-VM neste år. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere