*Nettavisen* Sport.

Håndballjentene sprakk

De norske håndballjentene avsluttet firenasjonersturneringen på hjemmebane på verst tenkelige måte. Med en kjempesprekk mot Danmark. - Vi trenger tid, sier landslagssjefen.

01.12.05 11:07

Turneringen begynte svært så bra for de norske jentene med seier over Kina i Bodø torsdag.

Lørdag gikk de imidlertid på sitt andre tap for Russland på en uke, og søndag avsluttet de generalprøven før VM-sluttspillet i St. Petersburg på verst tenkelig måte - med en kjempesprekk mot erkerivalen Danmark.

- Danmark er skarpere enn oss i alle spillets faser. Intensitetsnivået vårt ligger på 70-80 prosent, og det er ikke på noen måte godt nok, sier landslagssjef Marit Breivik til Tv 2.

Norge ledet hele 10-6 i det som var en meget god åpning på førsteomgangen, men måtte likevel gå til pause ett mål bak danskene, og stillingen 13-14.

- Vi har fem nye bakspillere, og må jobbe videre for å skape stabilitet. Vi trenger tid, sier Breivik videre.

Etter pausen virket danskene utilnærmelige, og sluttsifrene ble hele 31-22.

- Vi taper med ni mål, og det er ikke bra, men det er små marginer som skiller et ett-målstap fra et ni-målstap, hevder landslagssjefen.

Norges kanskje største problem i firenasjonersturneringen på hjemmebane har vært å score mål. Det var også påfallende søndag, og som tidligere i turneringen var det altfor få som tok skuddansvar i det offensive spillet.

Åtte dager før VM-premieren mot Angola, tror imidlertid Danmark landslagssjef Jan Pytlick at Norge reiser seg.

- Dette resultatet er ikke representativt for styrkeforholdet mellom Danmark og Norge. Vi blir bedre fra kamp til kamp, og det tror jeg Norge også vil bli, avslutter Pytlick.

Anette Hovind Johansen ble kåret til Norges beste spiller i kampen, mens både Kjersti Beck og Camilla Thorsen fikk plass på turneringens all star-team.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.