RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håndballparodi da Ungarn satte VM-rekord

(FOTO: SCANPIX)
Sist oppdatert:
Oppgjøret mellom Ungarn og Australia hadde alle elementer som skal til for å bli en komplett håndballparodi. Et lite stykke VM-historie ble det også.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): UNGARN – AUSTRALIA 57-9: Australia har så lenge de har vært med i håndballmesterskap utmerket seg som de svakeste av de svake.

Årets versjon av Australias kvinnelandslag i håndball er kanskje det svakeste noensinne, og etter å ha tapt kamp etter kamp mot lag fra svensk nivå tre, møtte de Ungarn i sin åpningskamp i VM.

25 tilskuere
Arrangøren har heldigvis halvert publikumskapasiteten i SCC Peterburgsky fra 25.000, og med rundt 25 tilskuere, ble det mer treningskamppreg enn VM-kamp over oppgjøret.

Legger en i tillegg til herrene Doumbia og Gbela fra Elfenbenskysten, blir håndballparodien total. De to dommerne var til tider svært usikker på hvilken idrett de egentlig var kampledere i.

Uten å legge ned for mye innsats, lekte Ungarn seg til storseier 57-9, og kunne notere seg for VM-historiens største seier. Den tidligere rekorden var Jugoslavias 41-3-seier over Tunisia i 1975.

Slo Norges rekord
Også Norges scoringsrekord fra oppgjøret mot Uruguay i 2001 er nå historie. Den gangen vant Norge 48-11.

Rent bortsett fra at det hadde blitt tøffere motstand for lagene i Norges gruppe, hadde nok ikke mange i håndballverden felt så mange tårer dersom Australia hadde gjort alvor av å trekke seg, og Spania hadde fått VM-plassen.

DE FEM STØRSTE VM-TRIUMFENE:
Ungarn - Australia 57-9, 2005
Jugoslavia - Tunisia 41-3, 1975
Danmark - Argentina 42-5, 1999
Norge - Uruguay 48-11, 2001
Norge - Argentina 45-13, 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere