RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har lært av håndballens Maradona

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Og nå vil Tonje Nøstvold showe mer for det norske publikum.

NORGE – FRANKRIKE 33-22 (19-10):

LILLEHAMMER (Nettavisen): Husker du håndballspilleren Ketil Sævereide?

Den tidligere Viking-spilleren var ikke alltid den mest effektive, men med blant annet et fryktet trikkskudd på repertoaret ble han fort en publikumsyndling, og sett på som en entertainer.

Selv nøyde Sævereide seg med 64 A-landskamper og 196 mål for Norge. Men til tross for at den nå 45 år gamle ballkunstneren har gitt seg med håndball for lengst, lever fortsatt arven etter mannen som fikk tilnavnet håndballens Maradona videre. Nå i form av Tonje Nøstvold på kvinnelandslaget.

- Ja, det stemmer at han har lært meg ett og annet triks, sier Nøstvold til Nettavisen.

- Lærte meg å leke
Danmarks-proffen er selv oppvokst i Rogaland, og spilte i sin tidlige karriere for Hundvåg, før hun senere fikk sitt store gjennombrudd for Sola i eliteserien. Hun forteller at hun ofte både møtte opp før, og sto igjen etter trening for å trene på triks og kunster som hun nå nyter godt av på banen.

- Sævereide var en av dem som lærte meg å leke med ball. Jeg brukte mye tid på å trene på slike ting, og har vel alltid likt og showe litt når jeg spiller, sier hun etter en strålende kamp mot Frankrike.

- Det er en god beskrivelse å kalle ham for håndballens Maradona, smiler 25-åringen.

Nøstvold hadde vært inne i en tøff periode i tiden før EM-åpningen mot Frankrike på Lillehammer tirsdag kveld, men når alvoret først var i gang, så var det nettopp Midtjylland-spilleren som viste vei.

Før det var spilt seks minutter i Håkons Hall hadde hun banket tre baller i nota, og vist fram en skuddarm som kan bli helt avgjørende for et Norge som tidligere har slitt i etablert angrep.

- Det har vært litt opp og ned i det siste, men jeg bestemmer meg alltid for å gå på banen å gjøre mitt beste. Det viktigste er å prestere når det gjelder, og det var gøy å få det til på hjemmebane, sier hun.

- Men det skal også være forventninger til meg nå. Jeg har vært bra i Danmark og dette er mitt femte store sluttspill, så det må være slik at det er et større press enn i 2005, sier 25-åringen etter kampen.

- Kommer vi til å se mer av dette i mesterskapet?

- Ja! Det blir nok alltid ett eller to trikkskudd i løpet av en kamp, lover hun.

- Gir oss trygghet
Det var imidlertid ikke bare 25-åringen selv, og de fremmøtte på Lillehammer som var godt fornøyd med innsatsen og de totalt fem fulltrefferne mot Frankrike. Også landslagsveteran og kaptein Gro Hammerseng var full av lovord om den prestasjonen Nøstvold leverte på banen tirsdag kveld.

- Hun åpner kampen på en måte som gir alle oss andre trygghet. Hun var virkelig i siget, og keeperen var aldri i nærheten av å stoppe skuddene. Det er kult at hun er så kald, sier kapteinen.

Også landslagssjef Thorir Hergeirsson var mektig imponert over Danmarks-proffen.

- Vi har vært rolig i forhold til Tonje, selv om hun har trøblet litt. Vi har jobbet med å styrke henne og bygge henne opp, og det gikk jo veldig bra nå, sier den norske landslagssjefen til Nettavisen.

- Hun har spilt bra i Danmark og vi vet hvilket nivå hun kan holde. Det er utrolig viktig for oss med den skuddstyrken hun kan bidra med bakfra i banen. I dag var hun en inspirasjon for alle, sier han.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere