Haslums eventyrlige triumf

Foto: (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

OSLO (TV 2 Nettavisen): Haslums herrer er cupmester i håndball etter en spennende og dramatisk finale mot Runar. Eventyret Haslum har dermed nådd en foreløpig topp: Bærumsklubbens første pokal.

30.12.04 23:29

HASLUM-RUNAR 29-25: Haslum hadde ikke vunnet en eneste pokal før kveldens cupfinale mot Runar. De stod oppført med én tapt cupfinale og én tapt sluttspillfinale før finalen i Oslo Spektrum torsdag kveld.

Rødtrøyene spiller kun sin andre strake sesong i den øverste divisjonen, og har hatt en fantastisk utvikling.

I cupfinalen fikk Runar et tidlig overtak. Skuddene satt og alt så ut til å gå bra helt til bakspiller Tormod Moldestad fikk direkte rødt kort.

Moldestad brukte hånda aktivt i forsvar og støtet rett i snuta på Erlend Mamelund. Men den rutinerte 30-åringen var på ingen måte enig i dommerens avgjørelse selv.

- To minutters utvisning ville vært helt greit, men rødt kort? Det er jævlig drøyt, freste Moldestad til TV 2.

Runars 9-5-ledelse skrumpet plutselig inn til 9-8. Haslums storscorer Steven Larsson, som hadde hatt en rolig kamp til da, satte inn to kjappe mål.

Nytt rødt kort
Runar klarte likevel å holde unna til pause. Stillingen ved halvtid var 11-9 til Runar. Unge Simen Hansen i målet var i godt slag, og forsvarsspillet var sterkt. Storskyttere som Fredrik Dyve og nevnte Larsson kom sjelden til. Kun stjerneskuddet Erlend Mamalund slet vestfoldingene med, han scoret jevnt og trutt og holdt Haslum inne i kampen.

Senere skulle et nytt rødt kort gjøre jobben enda tøffere for Runar. 19 år gamle Aleksander Lehmann fikk marsjordre av dommerduoen. Unggutten løp rett i kroppen på Haslums Erlend Mamelund og hindret Haslum-kontring. Han var litt mer forståelsesfull overfor dommeravgjørelsen.

- Forferdelig teit gjort av meg. Urutinert, sa Lehmann til TV 2.

Trenerne for begge lag skrek seg blå i ansiktet utover i omgangen, da spillerne begynte å merke tempoet.

- Ingen ser på klokka, nå skal vi fokuserer på tempo, tempo, tempo, skrek Haslum-trener til spillerne i timeout mot slutten av kampen.

- Vi må kjempe enda hardere enn det vi har gjort og feie de av banen, sa Runar-trener Rune Teigen til TV 2 midtveis inn i andre omgang, da Haslum hadde snudd kampen i sin favør.

Nådeløs avslutning
Haslum nøyde seg ikke med å bare slå Runar. Mot slutten av kampen ydmyket de Runar-forsvaret med herlig småspill og frekke finter. Lasse Lie viste litt av sitt tekniske reportoar med et par lekre kantavslutninger til glede for hvertfall den rødkledde delen av de 5126 tilskuerne.

Anført av dagens toppscorer Erlend Mamelund gjorde de til tider Runar-forsvaret til latter. Mamelund imponerte nok landslagstrener Gunnar Pettersen på tribunen, og kan bli en god mann for Norge på sikt. Kampens ni-målsscorer er ennå bare 20 år.

Mamelund var naturlig nok strålende glad over triumfen, etter en kamp han fikk mye juling.

- Man må regne med at det er tøft i en finale, smilte lillebror Mamelund til TV 2 Nettavisen etterpå. Storebror og kaptein Håvard ble sittende hele kampen på benken.

- Det ble mye individuelt angrepsspill, særlig i første omgang. Og jeg traff bra med skuddene, sa stortalentet.

Runar tok riktignok innpå i de siste minuttene av kampen, men de kom aldri nærmere enn fire mål bak.

Dermed kunne Haslum juble hemningsløst for sin store triumf.

Og dette er neppe siste gang vi ser bæringene med en pokal høyt hevet over hodet.

Godt grunnlag
Trener Pål Oldrup Jensen ser hvertfall ingen grunn til at ikke klubben skal kunne utvikle seg til å bli en stabil toppklubb.

- Vi har mange spennende, unge spillere, sa han til TV 2 Nettavisen etter seieren. Og det med rette: Haslum var i sin tredje juniorfinale på rad. Denne gangen ble det et knepent tap mot Drammen, 25-24.

Suksesstreneren tror det finnes et godt grunnlag for flere triumfer i Haslum.

- Det bør være et bra marked der vi ligger, og klubben har hele tiden vært drevet nøkternt og fornuftig.

- Jeg håper dette bare er starten, smilte en lykkelig Oldrup Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.