Gå til sidens hovedinnhold

Helt sjef, Gro

Gro Hammerseng fikk kapteinsbindet foran VM. Mot Romania tok hun for alvor ansvar og var helt sjef.

NORGE – ROMANIA 29-21: Landslagssjef fant i sommer ut at det var på tide med en kapteinsskifte på landslaget. Else-Marthe Sørlie Lybekk måtte overlate kapteinsbindet til Gro Hammerseng.

Men Hammerseng har ikke helt innfridd forventningene som settes til en sjef til nå i VM, men mot Romania tok hun ansvar.

Romania åpnet kampen strålende og ledet 4-1, men da fant de norske jentene ut at det var på tide å slippe ned skuldrene og mure igjen forsvaret.

Tonje Larsen var tilbake på det norske laget og viste tok tak i det norske forsvaret. Det fikk Breivik til å ta frem superlativene.

- Hun er rågod i forsvar. Hun er verdens beste forsvarsspiller. Det er helt klart at hun er viktig for oss i dag, sier Breivik til TV 2.

Men det var flere enn Larsen som viste gulltakter mot Romania. Helt bakerst sto Heidi Tjugum som en levende vegg. Med hele 29 redninger drev hun de rumenske skytterne til vanvidd.

- Jeg liker å spille mot dem. Når forsvaret spiller på denne måten er det bare for meg å stå bak der, gliser hun.

Og kaptein Hammerseng kunne bare rose sine tropper etter storseieren.

- Det var mange som ville gi juling i kveld, oppsummerer hun.

Ikast-spilleren fikk sitt gjennombrudd med kapteinsbindet rundt armen og tok tak da det var mest behov. Da Norge rykket fra mot slutten av første omgang, scoret hun fire ganger på rad.

Nå tar Norge med seg to poeng inn i mellomspillet og troen på semifinaleplass er større enn de har vært siden ankomsten i Kroatia.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft