*Nettavisen* Sport.

Her er Norges fire ess

Bent Svele har svingt kortstokken over Norges EM-tropp.

14.01.08 20:06

La oss starte med å håpe at TV2-eksperten og Unibet-sjefen er mer jordnær når oddsen skal settes i forkant av mesterskapet.

Men Bent Svele ser med stor optimisme på hva Gunnar Pettersens menn kan utrette, og utroper troppen til ”tidenes beste”.

- Jeg tror ikke Norge har hatt verken bedre tropp eller balanse noen gang. Den eneste plassen vi sliter litt på, er på høyresiden. Der en høyrehendt spiller er førstevalg i høyre bakposisjon, samtidig som vi er avhengig av at kantene leverer, sier Bent Svele til Nettavisen.

Slik ser Sveles kortstokk ut før mesterskapet:

Keepere:

Steinar Ege:Ess

- Har gjort en stabil sesong i klubblaget. Står med ro, fantastisk i turneringen i Danmark. En mann for de store anledninger.

Ole Erevik: Konge

- Står sjelden dårlig. Et klart andrevalg, viste mot Ungarn at han kan hoppe inn om Ege har en dårlig dag. Ole er kronprisen i det norske laget.

Bakspillere:

Glenn Solberg: Ess

- Et ess fordi han har opprettholdt det internasjonale nivået etter returen til Drammen. Har en voldsom ro i spillet og fungerer like godt fremover som bakover på banen. Glen styrer hele laget.

Frode Hagen:Konge

- Hagen er veldig viktig! Også han en anvendelig toveisspiller, som bidrar til at laget er dobbelt besatt på samtlige plasser. En verdensprofil som kan hjelpe Kjelling om han sliter.

Kjetil Strand:Joker

- Førstevalg som høyre bakspiller. Har et voldsomt skudd og appetitt for mål. Noen ganger er han helt ustoppelig, som i forrige VM – da han laget 19 mål mot Island...

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (EPA)

Kristian Kjelling:Offensivt ess

- Himmel eller helvete. Kristian har potensial av en annen verden. I dette mesterskapet hviler ikke alt ansvaret på ham heller. Kjelling har vært skadet, men har vist fremgang i det siste. Dette kan bli hans mesterskap.

Jan Thomas Lauritzen:Dame

- Jeg er spent på ham. Han har vært variabel i Danmark denne sesongen. Men det er viktig at vi får ham i gang, ettersom han er vår eneste venstrehendte skytter.

André Jørgensen:Joker

- En annen joker. Jeg er spent på om han blir med blant de 14 til kampene. Han overbeviste mot Island i Posten Cup med sine åtte mål.

Børge Lund:Konge

- En fantastisk håndballspiller! Han spiller på verdens beste klubblag i Kiel, og er i kraft av det definert som verdensstjerne. Han er flink til å sette tempo fremover, selv om han ikke har den samme fingerspitzgefülen som Glenn.

Strekspillere:

Bjarte Myrhol:Konge

- Voldsomt skudd! Bjarte spiller mye i sin tyske klubb (HSG Nordhorn) , og er god defensivt. Kan på grunn av den egenskapen bli GPs førstevalg.

Frank Løke:Dame (kan bli et ess)

- Frank har slitt litt med både skader og formen. Han er råtøff og blant de beste strekspillerne i verden. Han er viktig for Norge, men kan ikke spille begge veier.

Johnny Jensen:Defensivt ess

- Forsvarsministeren til Norge – et unikum! Er veldig viktig for det norske forsvarsspillet. Med Glenn og Børge i midten, kan Johnny plasseres på høyre 2’er, der de normalt sett beste skytterne spiller hos motstanderne.

Kantspillere:

Håvard Tvedten:Konge

- Har slitt med muskelskade, men var strålende under de første kampene i Posten Cup. Skadefri = førstevalg på venstresiden.

Thomas Skoglund:Dame

- Fikk ut maks mot Polen (10 mål) og det gjorde nok sitt at han kom med. Som André Jørgensen er han et soleklart andrevalg i troppen.

Rune Skjærvold:Dame

- Førstevalg på høyresiden. Gjør ofte ting litt vanskeligere enn de egentlig er, men har samtidig et godt repertoar. Spiller på den mest usikre plassen vi har.

Lars Erik Bjørnsen:Dame

- I lik situasjon som Skoglund på motsatt kant. Har vært plaget med skade, og kan havne utenfor de 14 utvalgte i et par kamper, ettersom det er farlig å gamble på at Tvedten holder seg frisk.

Kort oppsummering: 4 ess, 5 konger, 2 jokere og 5 damer fra Bent Svele. Kommentar til det?

- Jeg mener alle som er med i denne troppen har levert bra allerede, og det er ingen tvil om essene i hvert fall, svarer han.

Så gjenstår det å se om kabalen går opp når Danmark gjester Drammen, torsdag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag