Gå til sidens hovedinnhold

Her mister Kjelling ballen

De norske håndballgutta rotet seg bort i sluttminuttene.

POLEN - NORGE 31-30:

Kristian Kjelling storspilte for Norge i den avgjørende kampen mot Polen tirsdag kveld, men da det gjaldt som mest sviktet den norske stjernen.

På stillingen 30-30 tok Norge ut keeper i håp om å avgjøre den jevne kampen, men Kjelling rotet bort ballen, og i stedet var det Polen som kunne sette ballen i det tomme målet.

En svært skuffet Kjelling marsjerte rett i garderoben etter at tapet var et faktum. Dermed gikk Polen til semifinale, mens Norge må spille plasseringskamp.

- Dette var veldig bittert. Vi ville jo til semifinalen. Det var jo en fantastisk match og vi var jo best, sa trener Robert Hedin til TV2 Sporten etter kampen.

Tett, jevnt og beinhardt
Det var polakkene som startet første omgang best. Kristian Kjelling pådro seg en tominutters utvisning allerede etter halvannet minutt, og Polen tok ledelsen like etter.

Til tross for en litt trøblete start, var de norske gutta likevel godt med på notene. Etter 10 minutters spill var lagene like langt på stillingen 4-4. Det så ut til å bli tett og jevnt.

Utover i omgangen gikk det norske angrepsspillet litt i stå, og motstanderen fikk en liten luke på stillingene 7-5 og 10-8, men Norge jobbet seg tilbake, og takket være viktige mål av Kjelling sto det 10-10 åtte minutter før pause.

Fram mot hvilen fulgte lagene hverandre svært tett, og like før slutt tok Polen timeout. Ute på sidelinjen var Johnny Jensen helt klar på hvem som var det beste laget.

- Vi er mye bedre trent enn dem! Nå kjører vi over dem, gutter, brølte veteranen.

Men da pausesignalet lød i hallen, sto det uavgjort 14-14 på lystavla.

Raknet på slutten
Andre omgang startet på eksemplarisk vis for Norge. Håvard Tvedten ble spilt opp av Kjelling, og den formsterke kantspilleren satte ballen i kassa med flott trickskudd.

Polakkene lot seg imidlertid ikke imponere nevneverdig av det flotte målet. Hver eneste gang de norske gutta gikk i føringen, svarte de umiddelbart. Det begynte å dra seg til.

Det siste kvarteret begynte det imidlertid å løsne litt for Robert Hedins gutter. Først ordnet Kristian Kjelling tomålsledelse på 20-18, og selv om polakkene kom à jour, skaffet Norge en ny luke på 22-20. Det luktet semifinale.

Men da viktige Steinar Ege måtte forlate banen med en skade i leggen, så det mørkt ut, men like etter kranglet Kjelling inn sitt åttende mål for dagen, Norge var tre foran.

Norge holdt seg foran helt til sluttminuttene, men da våknet polakkene på ny. I siste minutt tok Norge ut keeperen og satte inn en ekstra utespiller i håp om å avgjøre.

Men i stedet for scoring rotet altså Kristian Kjelling bort ballen og polakkene kunne sette vinnermålet inn det åpnet buret. Dermed endte det 30-31 til Polen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget