RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ser Thea (12) lagkameratene spille kampen hun ble utestengt fra

SÅ KAMP: Thea Andresen ser her lagkameratene spille kamp i helgen, i Sætrehallen.
SÅ KAMP: Thea Andresen ser her lagkameratene spille kamp i helgen, i Sætrehallen. (Privat)
Sist oppdatert:
12-åringen hardt rammet av stramt regelverk.

Nettavisen har over flere artikler omtalt saken om Thea Andresen som har blitt utestengt fra å spille med sine mangeårige lagvenninner.

Sakens kjerne er at selv om spillere er gode nok for høyere nivå, nekter altså forbundets regler barn å spille sammen med spillere som er mer enn ett år eldre.

UTESTENGT: Thea Andresen er utestengt fra å spille håndballkamper med 13- og 14-åringer resten av sesongen.

Så kampene fra tribunen
Denne helgen skulle hun egentlig ha spilt tre kamper for sitt lag, Gråbein, men etter at 12-åringen har blitt utestengt fra å spille med 13- og 14-årslaget til klubben, måtte hun se oppgjørene fra tribunen.

LES OGSÅ: Thea (12) utestengt - blir nektet å spille med mangeårige lagkamerater

Regelverket til Norges Håndballforbund sier at man kan spille med spillere som er ett år eldre enn seg.

Fikk advarsel - ble utestengt
I Theas tilfelle har hun de siste fem sesongene spilt på lag med tre år eldre jenter, og hun har taklet nivået meget godt.

LES OGSÅ: Forbundet forklarer: - Derfor nekter vi Thea (11) å spille med eldre spillere

I februar fikk Thea en advarsel om at hun ville bli utestengt dersom hun ikke stoppet å spille for laget, men hun valgte allikevel å fortsette.

Litt senere samme måned fikk hun beskjed om at hun blir utestengt fra å spille sammen med 13- og 14-årslaget i klubben, og at hun måtte spille med jenter på sitt eget alderstrinn, dersom hun ønsket å spille resten av sesongen.

Man oppdaget i dette tilfellet at hun spilte med tre år eldre jenter ved en rutinekontroll av lisenser og spilleberettigelse.

Stramt regelverk
Regelverket til håndballforbundet åpner for at man kan gi klubbene skriftlige irettesettelser inntil tre ganger, før man ilegger noen form for sanksjoner.

Håndballforbundet Region Sør fortalte til Nettavisen fredag at det i utgangspunktet ikke er muligheter for å innvilge dispensasjon til å spille på lag med eldre utøvere, og at man som hovedregel ikke vil få denne innvilget dersom spilleren har tilbud om å spille på sitt eget alderstrinn.

Videre kan man gjøre unntak fra dette, dersom hvert enkelt individ er sosialt og fysisk rustet til å spille på et høyere nivå, opplyste håndballregionen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere