*Nettavisen* Sport.

Hergeirsson fortsetter til 2020

NY KONTRAKT: Thorir Hergeirsson har signert en ny avtale med Norges Håndballforbund. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Treneren har signert ny avtale.

25.11.15 14:54

Norges Håndballforbund bekrefter onsdag at Thorir Hergeirsson fortsetter som landslagssjef for det norske damelandslaget.

Det meldes i en pressemelding.

Islendingen har skrevet under på en kontrakt fram til 2020.

Hergeirsson tok over som landslagssjef etter Marit Breivik i 2009 og har ledet laget til gull i både VM, EM og OL siden han tok over.

- Viktig brikke
Han var medtrener under Breivik fra 1996 og fram til 2009.

- Vi er veldig glad for å ha denne viktige brikken på plass for det arbeidet som skal gjøres med Håndballjentene framover, sier NHFs generalsekretær Erik Langerud i forbindelse den nye kontrakten.

Dialogen om en ny kontrakt startet nå i høst og partene hadde håpet å få en ny avtale på plass før VM-starten tidlig i desember, skrev Dagbladet i oktober. Nå er altså penn møtt papir og kontrakten er underskrevet.

I et intervju med samme avis i august ga imidlertid 51-åringen uttrykk for at han da ikke hadde hørt noe fra forbundet om en ny avtale.

- Motivert
Islendingen har hele veien vært klar på at han ønsker å fortsette i jobben og sier i en pressemelding at motivasjonen fortsatt er på topp.

- Jeg har fortsatt lyst og motivasjon til å være med og jobbe i et topp prestasjonsmiljø, med dedikerte spillere og trenere, sier han.

- Vi er sultne på nye mål og utfordringer, og ser et stort utviklingspotensial i laget i årene framover. Det er motiverende å jobbe i en organisasjon med høye ambisjoner. Jeg er glad for å ha med både Mia Högdahl og Mats Olsson videre. Vi er ydmyke, veldig motiverte og spent på det som kommer, sier Hergeirsson videre.

Styret i NHF har gitt uttrykk for at det skal satses knallhardt videre og det gleder Hergeirsson.

Støtte fra spillerne

Spillertroppen er fornøyd med at Håndballforbundet har signert islendingen.

– Jeg synes det er fint og ble ikke så overrasket. Selvfølgelig vil et forbund forlenge med en trener som har vunnet så mye, sier kaptein Stine Bredal Oftedal til NTB.

Hun får støtte fra hele troppen.

– Det var en positiv overraskelse. Det var lang tid (kontrakt) også. Han har fått en litt nyere gjeng å jobbe med. Han ser vel en utvikling i dette laget her, sier Nora Mørk.

Hergeirsson vraket overraskende Katrine Lunde i VM-uttaket. Keeperne hans ble Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø.

– Det er spennende. Jeg synes han har gjort det bra de siste årene. Han har troen på det konseptet vi har nå. Jeg tror kontinuitet (på trenersiden) er en stor grunn til at vi har gjort det så bra, sier keeper Silje Solberg.

I firenasjoners på hjemmebane gjør Norge unna siste VM-test før verdensmesterskapet starter 5. desember i Danmark, Russland (torsdag), Nederland (lørdag) og Sverige (søndag) er motstandere denne uka.

Les Nettavisens portrettintervju med Hergeirsson fra 2011 her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.