RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Herrenes tur mot Sverige

Sist oppdatert:
Kjetil Strand gjør et gledelig comeback i kveldens håndballkamp mot Sverige.

OSLO SPEKTRUM (TV 2 Nettavisen): I ettermiddag er det klart for folkefest i Oslo. Det norske kvinne- og herrelandslaget spiller dobbeltlandskamper mot Sverige i håndball.

Uten tap siden august
Først i ilden var håndballjentene. Et lag som har 22 kamper på rad uten tap. Sist gang Marit Breiviks jenter tapte en kamp var mot mot Danmark 4. august 2004. Siden den gang har jentene 21 seire og to uavgjorte kamper, inkludert EM-gullet i 2004.

Seiersrekken ble imidlertid ikke brutt i ettermiddag.

Linn-Kristin Riegelhuth har vært med på hele triumfrekka. Det samme har Vigdis Hårsaker, men sistnevnte spiller ikke dagens jubileumskamp.

Marit Breiviks nye gull-lag er nå bare én seier unna å kopiere den beste historiske seiersrekken i moderne tid. Rekorden er 24 kamper på rad uten tap i 2001. Fra tapet mot Frankrike 23. mars 2001 til tapet i VM-finalen mot Russland 16. desember 2001 gikk laget ubeseiret gjennom 24 kamper.

Håndballjentene er for øvrig direkte kvalifisert til VM i desember. Kampene utover høsten er dermed en flott mulighet for trener Marit Breivik å eksperimentere med laget.

Strand tilbake etter operasjon
Håndballgutta er for alvor i gang med sin oppkjøring til Playoff-kampene mot Bosnia for å komme til EM. Kampen mot Sverige i Oslo Spektrum er en viktig test for landslagssjef Gunnar Pettersens lag.

Gledelig for Norge er at Kjetil Strand gjør comeback. Han måtte stå over VM i Tunisia grunnet ryggproblemer. Siden VM har Frode Hagen og Glenn Solberg takket for seg. Strand er optimistisk med tanke på søndagens kamp.

- Jeg tror ikke noen andre vil merke noe, selv om jeg fremdeles kjenner at jeg har vært gjennom en operasjon, sier Strand til Norges Håndballforbunds hjemmesider.

Herrenes kamp har avkast 19.15

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere