RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevnen var søt for håndballjentene

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
DEBRECEN (TV 2 Nettavisen): De norske håndballjentene har gledet og gruet seg i et halvt år til kampene mot Ukraina og Spania. Nå kan de endelig slippe jubelen løs.

Det har vært veldig stort fokus på Norges to første kamper i EM. Motstanderne har vært Ukraina og Spania, de to lagene som slo de norske jentene i VM i fjor og gjorde mesterskapet til en fiasko.

- ”Dreit” oss ut
Nå er kampene spilt og Norge står med to seirer og fire poeng.

- Takk og lov, gliser kaptein Gro Hammerseng.

- Det var to lag vi gjerne ville slå og nå er vi ferdig med dem, fortsetter hun.

Sammen med Vigdis Hårsaker ble hun norsk toppscorer med fem mål mot Spania, og Vigdis er også strålende fornøyd med å ha fått en etterlengtet hevn.

- Vi har vunnet over de to lagene vi ”dreit” oss ut mot i fjor og det er godt, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Hun innrømmer at hun lenge har tenkt på de to kampene.

- Det har hele tiden lagt i bakhodet at det var deilig at vi skulle møte de to. Og derfor er det litt dumt at vi skal gjøre det så jevnt, men vi vinner og det er det viktigste, sier trønderjenta.

Har merket stemningen
To som ikke var med i VM i fjor er Randi Gustad og Camilla Thorsen, men begge har merket på stemningen at tapene i Kroatia har stukket dypt.

- Jeg har merket det på måten de andre har snakket om disse kampene. Men jeg opplevde ikke den personlige skuffelsen på kroppen, så jeg tror nok kanskje de spillerne som gikk glipp av OL, som de hadde drømt om så lenge, følte det mer på kroppen enn det jeg har gjort, forteller Gustad.

- Det har vært de to spøkelsene i de to første kampene. For noen så har det vel trykket litt mer enn for oss andre som ikke har opplevd de skuffelsene, mener Thorsen.

Landslagssjef Marit Breivik har hatt det tøft med å unngå overtenning frem mot de to ”hevnoppgjørene”. Nå er hun lettet over at de er spilt.

- Det å vite at de to første kampene av EM var mot de to lagene vi tapte med ett mål mot i fjor, var en ganske krevende oppgave. Men når vi nå står med fire poeng, så skal vi være fornøyd, smiler hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere