RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoppet over festen

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Det var tidenes vorspiel i Drammen, men festen endte med bakrus for DHK.

DRAMMENSHALLEN (Nettavisen): DRAMMEN – RESITA 36-36 (62-62 sammenlagt):

Drammen kokte i timene før returoppgjøret av finalen i Challenge-cupen.

Etter 26-26 i en mindre bra forestilling i Romania, skulle Drammen sikre klubbens andre europacuptriumf hjemme i sin egen storstue.

Rett fra vorspiel til bakrus
Men slik skulle det ikke gå. 15 sekunder før slutt utlignet gjestende Resita til 36-36, og Frode Hagens forsøk i sluttsekundene gikk til side for mål.

Rumenerne stakk dermed av med pokalen, som daglig leder Svein Erik Bjerkrheim hadde lovet å fylle med tikronere dersom DHK vant.

Etter et heidundrende vorspiel, ble de 3336 på tribunene snytt for festen og ble sendt rett ut i bakrus.

- Det er bare å beklage. Jeg er stolt av at så mange ville være med på festen. Men vi klarer ikke å levere og det må vi ta på oss selv, sier Bjerkrheim til Nettavisen.

Trener Ole Gustav Gjekstad synes bakrus er et ord som beskriver stemningen etter kampen.

- Ja, det vil jeg si. Det er vel vanskelig å få det til noe annet enn det. Vi spiller mot et lag jeg synes vi bør slå, men vi slipper dem for lett til, sier DHK-treneren.

Tar selvkritikk
Glenn Solberg var banens dominerende spiller i første omgang, men etter pause fikk han er frimerke stemplet i pannen og fikk ikke bidratt like mye som han ønsket.

- Det var skikkelig surt å tape en sånn kamp, men når vi slipper inn 36 mål, så fortjener vi ikke å vinne, Forsvarsspillet vårt er for dårlig, og målvaktene våre gjør en altfor dårlig kamp, forklarer veteranen.

Og Gjekstad tar selvkritikk på at han ikke byttet ut Lars Olav Olaussen tidligere. Mathias Kolstad Holm kom først på banen da Resita hadde scoret 33 mål.

- Vi har for få redninger. Jeg burde byttet målvakt tidligere, innrømmer den tidligere Larvik-treneren.

For det var defensivt det sviktet for drammenserne. Med 36 baklengsmål skulle det ikke være mulig å henge med, men likevel var DHK bare ett mål unna pokalen.

- Når en slipper inn 36 mål, så vinner man ikke håndballkamper, i hvert fall ikke europacupfinaler. Når vi likevel var så nær, så synes jeg det er ekstra surt. Akkurat nå er jeg bare lei meg, innrømmer Bjerkrheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere