*Nettavisen* Sport.

Hun scorer 9,5 mål per kamp

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Linn Jørum Sulland herjer med norske håndballforsvar.

30.09.09 23:53

LEVANGER – LARVIK 16-36:

Greit nok, Larvik er Norges desidert beste håndballag på kvinnesiden og har vært helt suverene i den hjemlige serien i mange herrens år nå, men når man ser litt på det er det kanskje ikke så rart. De har matchvinnere.

Etter forrige sesong mistet klubben en av sine aller største stjerner, Linn-Kristin Riegelhuth, til danske FC København. 25-åringen hadde vært en stjerne og en målgarantist for vestfoldingene i en årrekke, og har også vært en av de mest fremtrendene på det norske landslaget siden debuten i 2003.

For de fleste klubber ville det å miste en slik spiller skape store problemer. Men i stedet for å gråte over spilt melk, gikk Larvik ut og hentet inn den perfekte erstatter.

Linn Jørum Sulland fra Stabæk.

Bøtter inn mål
Og 25-åringen har så absolutt tatt over rollen som storscorer i vestfoldklubben. På sesongens fire første kamper har hun dunket inn 38 fulltreffere.

Dette gir et snitt på 9,5 mål per kamp så langt. Hele 28 av målene har kommet som spillemål, men også 10 straffekast fra Sulland har funnet veien til nettmaskene.

Toppscorerlisten leder hun med sju mål foran Selbus Marta Tomac. På tredjeplass følger Marthe Reinkind fra Tertnes med 27 mål, mens Byåsens Ida Alstad har 26.

Knuste Levanger
Hele 14 av disse målene kom i onsdagens seier borte mot Levanger. Oppgjøret var spennende fram til stillingen 4-4 etter åtte minutter, men da sa Larvik takk for følget.

På de resterende 22 minuttene klarte vertene bare å score to ganger, mens Larvik puttet 14. Til pause sto det dermed 6-18. Etter andre omgang sto det hele 16-36.

I tillegg til Sulland, hadde også Heidi Løke og Tine Stang en svært god kamp. De noterte seg for henholdsvis seks og fem fulltreffere i løpet av oppgjøret mot trønderne.

Se alle onsdagens håndballresultater i faktaboksen til høyre.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag