RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor har vi sett dette før?

Foto: Montasje/Scanpix/Getty/All Over Press
Sist oppdatert:
Lørdag kjemper de for norsk OL-gull.

LONDON (Nettavisen): De siste 10-15 årene har Larvik vært en stormakt i norsk kvinnehåndball. Klubben har blant annet vunnet seriespillet hvert eneste år siden 1999/00. I sluttspillet og NM har klubben også dominert.

Superlaget ble i 2011 også det første norske laget til å vinne Champions League.

Siden vestfoldingene for alvor startet sin dominans mot slutten av 1990-tallet har klubben knapt gått på et feilskjær, men bare knapt. I 2007 viste nemlig en gjeng trøndere at det «umulige» var mulig.

Byåsen-heltene
Byåsen har lenge vært Larviks største rival i Norge, men det har blitt lite gull å hente for klubben. Den eneste gangen trønderne lyktes var altså i 2007, da det ble seier over rivalen i NM-finalen med 30-27.

Den gang hadde Byåsen spillere som Marit Malm Frafjord, Gøril Snorroeggen, Ida Alstad, Tonje Nøstvold, Camilla Herrem og Kari Aalvik Grimsbø i troppen. Herrem, Alstad og Nøstvold spiller der også i dag, mens de tre andre har blitt fristet av dansk klubbhåndball.

Sekstetten er også disse dager svært aktuelle.

Under OL i London har nemlig spillerne fra mesterlaget i 2007 alle spilt en svært viktig rolle, og alle har vært med å dra en stor del av lasset for å få Norge til finalen. Der venter Montenegro lørdag.

I mål har for eksempel Kari Aalvik Grimsbø fått sitt store gjennombrudd på landslaget og levert flere praktkamper. I forsvar har trioen Snorroeggen, Alstad og Malm Frafjord tidvis vært som granitt.

- Vi kjenner hverandre godt. Det er artig med gjengen fra Byåsen, sier Snorroeggen til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- På banen samtidig
Norge fikk en trøblete start på turneringen i London og tapte to kamper i gruppespillet. Først i kvartfinalen mot Brasil snudde det, og «Byåsen»-gjengen var sentrale i denne snuoperasjonen.

Mot brassene satte Snorroeggen og Alstad inn tre mål hver. Malm Frafjord, Herrem og Nøstvold var også på scoringslisten. Aalvik Grimsbø sto i tillegg som en vegg i denne kampen.

I semifinalen mot Sør-Korea scoret Snorroeggen fire ganger, mens Ida Alstad og Marit Malm Frafjord noterte seg for to scoringer hver. Herrem var også i scoringsprotokollen.

- Vi har vel faktisk vært på banen samtidig alle seks i perioder. Det er artig, sier Marit Malm Frafjord til Nettavisen.

- Her i OL er vi likevel et helt lag, alle sammen. Vi kjemper for hverandre, forteller lagkapteinen.

- Voldsom rutine
Og mot Montenegro lørdag blir det nok viktigere enn noensinne å stå sammen. Det er nemlig en svært tøff oppgave Norge står overfor.

Anført av superstjernen Bojana Popovic har Montenegro overrasket mange så langt i OL, og slått ut sterke nasjoner som Frankrike og Spania på sin vei mot finalen. Norge tapte for begge disse to lagene i gruppespillet av turneringen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og hans jenter er likevel godt forberedt på hva som venter i finalen.

- Montenegro er et lag med gode skyttere, distanseskyttere. Det er hardskytende bakspillere, sier Hergeirsson.

- Det er også et lag med voldsom rutine. Montenegro er også veldig samspilte, fordi de er nesten som et klubblag, sier islendingen videre.

- Har jobbet hardt
Norges klart beste prestasjon i OL kom mot Sør-Korea i semifinalen. Dette må Norge nå ta med seg videre inn i finalen.

- Mot Sør-Korea hadde vi et bra trøkk fra start, og bra forsvarsspill. Spiller vi på den måten løsner det også framover, sier treneren.

- Vi har jobbet hardt med å få alle spillerne i gang, og det har kostet en del. Det er litt av grunnen til at vi slet i innledningen.

Skulle Norge gå til topps i finalen lørdag, vil laget forsvare gullet fra Beijing for fire år siden. Finalen spilles 21.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere