*Nettavisen* Sport.

Ikke historisk - ennå

Foto: fyllingenhandball.no

Syttenåringen Eivind Tangen satt på den norske landslagsbenken, og ville blitt historisk om Robert Hedin hadde sluppet han ut på banen.

13.06.10 21:03

NORGE - LITAUEN 27-19:

Den første av to playoffkamper mot Litauen ble spilt i Stavanger lørdag. Det unge supertalentet, Eivind Tangen, kunne blitt den yngste norske herrelandslagsspilleren gjennom tidene, men slapp aldri ut på banen.

Benket
Fyllingen-spilleren, som tross alt var tatt ut i 14-mannstroppen, måtte isteden se den viktige kampen fra sidelinjen. Med seier ville norsk deltakelse i håndball VM i Sverige neste år være svært sannsynlig, selv om returoppgjøret gjenstår.

Og det ble seier til Hedin, men håndballherrene imponerte ikke. Som klare forhåndsfavoritter slet Kristian Kjelling og co. med uttellingen. De misbrukte mange opplagte målsjanser, og bommet på fem straffer.

- Jeg er fornøyd med resultatet, åtte mål bør holde, men vi misser alt for mye, konstaterte landslagstreneren til TV2.

Fem straffebom
Erlend Mamelund var et lite lyspunkt i angrepsspillet, med ni fulltreffere. Dessverre fulgte ikke lagkameratene opp. Brente sjanser, personlige feil og fem straffebom gjorde kampen mer spennende enn nødvendig.

- Det er godkjent, men vi slurver i avgjørende øyeblikk og det har vi ikke råd til mot bedre nasjoner. Det holder nå, men det holder ikke i mesterskap, sa Mamelund etter kampen.

Heldigvis sto Ege stødt i mål og hadde en solid redningsprosent på over 50.

Til pause sto det 13-9, men litauenerne jaget en ledelse. Målforskjell var viktig med tanke på returoppgjøret på bortebane. Og mot slutten løsnet det for nordmennene. Med høy fart løp de fra motstanderen, som til slutt ble slått med åtte mål.

- Det er litt rotete og de fighter og sloss, men jeg syns vi tar oss bra inn de siste minuttene, sa Kristian Kjelling.

Returoppgjøret spilles 19. juni.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.