RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Henrik Bagger/Scanpix

Ikke vrak denne jenta!

Sist oppdatert:
Linn Jørum Sulland beviste at hun kan bli viktig i VM.

NORGE - ROMANIA 33-21:

Norge gikk på en gedigen smell onsdag, da laget tapte 34-27 mot Frankrike under World Cup-turneringen i danske Århus.

Dermed var de norske jentene helt avhengige av å slå Romania i den siste gruppekampen torsdag, for å avansere til semifinalen.

Inn på laget kom Kristine Lunde-Borgersen og Linn Jørum Sulland. Spesielt sistnevnte, som ikke hadde fått så mye spilletid så langt, skulle bli viktig.

Sulland i form
Sulland åpnet showet for Thorir Hergeirssons jenter og rumenerne ble hengende etter fra første kast. Etter 20 minutter ledet Norge med syv mål.

Og Larvik-spilleren hadde sørget for fem av scoringene. Romania knappet litt innpå i siste del av første omgang, men til pause sto det solide 15-9 til Norge.

Sulland har flere ganger tidligere blitt vraket til store mesterskap, men har tatt de sjansen hun har fått og bevist at hun har noe å gjøre på det norske landslaget.

- Jeg har bestemt meg for at det aldri skal skje igjen, sa Sulland, da Nettavisen snakket med henne om vrakingen til fjorårets EM i etterkant av turneringen..

Den gang ble bakspilleren hentet inn til semifinalen mot Danmark og ble helt avgjørende, med flere viktige straffemål, da Norge tok seg til finalen i Herning.

12-målsseier
Mot Frankrike sviktet både forsvarsspillet og keeperspillet til det norske laget, men mot rumenerne var det godt gammelt merke av landslaget.

Både Katrine Lunde Haraldsen og Kari Aalvik Grimsbø sto bra, reddet sjumetere og satte i gang norske kontringer. Forsvaret var også patent.

Etter hvilen fortsatte Norge å styre kampen og dro sakte, men sikkert fra i målprotokollen. Da sluttsignalet gikk var jentene 12 mål foran motstanderen.

Linn Jørum Sulland ble norsk toppscorer med åtte fulltreffere. For Romania noterte også Iulia Curea seg for åtte mål.

- Var irriterte
Landslagssjef Hergeirsson fikk brukt mange spillere i oppgjøret og mange noterte seg i målprotokollen. Islendingen mente seieren var en solid opptur.

- Jentene var irriterte på seg selv etter tapet mot Frankrike og svarte på tiltale, sa han til TV 2.

- Vi skal ikke glemme Frankrike-kampen, men selv om vi vant i dag er det langt fram til VM i Brasil, fortsatte islendingen.

Norge og Frankrike går dermed videre til semifinalen, mens Romania og Tyskland er ute av turneringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere