RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen bør be Mari Molid om å holde kjeft


MÅ SNAKKE MYE: Mari Molid (t.h.), her i samtale med Veronica Kristiansen (t.v.).
MÅ SNAKKE MYE: Mari Molid (t.h.), her i samtale med Veronica Kristiansen (t.v.). Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Håndballjentenes hærfører skal «snakke» Norge til VM-suksess.

- Du må være den som går fram, er autoritær, og gir motstanderen en ekstra smell. Det handler om å sette standarden, sier lagkaptein på det norske VM-laget i håndball, Stine Bredal Oftedal, til Nettavisen.

Hun snakker imidlertid ikke om sin egen rolle på landslaget. Hun snakker i stedet om én spiller som vil bli utrolig viktig for Norge de kommende kampene. I sluttspillet blir det «krig» og Mari Molid er Norges hærfører.

- Hun er mer enn kapabel til å ta rollen som sjef i forsvar. Hun må bare stole på seg selv, og det hun kan, og bare knalle til. Hun er både sterk og god i den rollen, sier Oftedal videre om Norges forsvarssjef.

Med tapet for Russland i første kamp, venter trolig steintøff motstand for Norge i åttedelsfinalen. Da bør forsvarsspillet sitte. Mot nasjoner som Brasil, Frankrike og Sør-Korea nytter det ikke å gi noe ved dørene.

Avkast i kampen mellom Norge og Spania er 20.30 fredag kveld. Kampen følger du på TV 2s hovedkanal eller på TV 2 Sumo.

- Skal sjefe
Da Norge varmet opp til VM med Møbelringen Cup i november, ble det imidlertid satt spørsmålstegn både ved det norske forsvaret og Molid.

TV 2-ekspert Randi Gustad var blant de som etterlyste en tydelig sjef og lanserte ideen om at Thorir Hergeirsson burde hente inn Ida Alstad. Da Nettavisen snakket med Molid i forkant av mesterskapet i Danmark, var hun tydelig på at trengte å heve seg noen hakk i VM.

- Det er selvsagt en læringsprosess. Det tar like mye tid å få til samspill i forsvar, som i angrep. Vi trenger vinnerskallementalitet og aggressivitet.

- Så skal jeg sjefe litt ekstra. Jeg liker det ansvaret og jeg liker å styre og rope bak der. Det å styre de andre, er en jobb jeg liker, sier Molid.

TROR PÅ MOLID: Kaptein Stine B. Oftedal.

- Fikk du til det under oppkjøringen?

- Jeg har fortsatt litt å jobbe med og må ta enda mer ansvar bak der. Periodevis har det vært bra, men de gode periodene må bli lengre, forteller trønderjenta.

- 22-23-mål
Så langt i Danmark-VM har ikke det norske forsvaret blitt satt på de helt store prøvene. B-nasjoner som Puerto Rico og Kasakhstan ble som ventet flere nummer for små i møtet med Norge, selv om 19 baklengs mot kasakhstanerne kanskje gir grunn til noe hodebry for landslagssjefen.

Mot Russland i åpningskampen ble det 25 baklengsmål for Norge, mens Romania satte ballen i nettet 22 ganger under kampen torsdag. I møtet med rumenerne så vi for første gang i VM hvor viktig og god Molid kan være når hun er på sitt beste.

Etter kampen fikk hun blant annet skryt av TV2-ekspert og havfrue, Frode Scheie, som trakk Molid fram som én av banens beste.

Under Møbelringen Cup mot Russland, Sverige og Nederland, ble det henholdsvis 26, 28 og 27 baklengsmål i de tre oppkjøringskampene.

Før VM ga Thorir Hergeirsson uttrykk for hva han venter av de bak.

- Vi bør være nærmere 20-tallet, rundt 22-23, sier han til Nettavisen.

Etter den siste kampen i Møbelringen Cup i november, var han klinkende klar på at nettopp Molid skulle bekle rollen som sjef i forsvaret, selv om enkelte journalister og eksperter hadde etterlyst en annen sjef.

- Jeg er ikke så opptatt av sjefer, men for media er det godt å ha noen å skylde på. Noen har likevel hovedansvar bak der og nå er det Mari Molid. Hun kan kalles sjef og har erfaring, kvalitet og autoritet til det. Hun skal jobbe sammen med de andre med det defensive, sier Hergeirsson.

SJEFEN OVER ALLE SJEFER: Thorir Hergeirsson.

- Pernille (Wibe) er også en sjef bak der. Så de to har hovedansvar.

- Ikke på bra nok nivå
Og selv om mangeårig forsvarssjef Ida Alstad imponerte for rekruttlandslaget, blant annet i en kamp mot Island før VM, var landslagssjefen klar på at det ikke var aktuelt å ta henne inn før mesterskapet, til tross for at Norge faktisk hadde den muligheten.

- Ida er reserve. Det er stor forskjell på Island og de beste nasjonene. Det er gledelig at Ida er på gang, det har vi sett, men hun er ikke på det nivået som kreves for å være med. Vi har flere gode reserver, skulle vi trenge det.

Også underveis i VM er det lov å hente inn reserver.

Hvorvidt det norske forsvaret holder tett med Molid som sjef, eller om Hergeirsson etter hvert bør vurdere å hente inn en ny spiller, får vi for alvor svar på de neste dagene. Allerede fredag venter en tøff kamp mot fjorårets EM-finalist Spania og så blir det «vinn eller forsvinn» i sluttspillet, der Norge altså trolig møter steintøffe nasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere