Ingen overraskelser i eliteserien

Det ble ingen store overraskelser i den sjette serierunden for kvinner.

Våg - Levanger 18-26
Levanger kom til Kristiansand proppfulle av selvtillit etter fire strake seirer, og en pen tredjeplass på tabellen. Våg skulle på sin side vise at det dårlige kvarteret i Bergen var nettopp et dårlig det. Et dårlig kvarter, et feilskjær. Og de første 13 minuttene så det ut til at vertene skulle klare nok en god kamp på hjemmebane. Riktignok ledet Levanger 5-4, men Våg holdt følge. Så var det slutt for jentene fra Kristiansand. Mens Våg gang på gang satte ballen utenfor mål, eller surret den bort i angrep, omsatte Levanger de fleste angrep i mål. Til pause sto det 15-9 til Levanger. Etter hvert som Våg-jentene så at angrep på angrep effektivt ble stoppet, sluttet også det velkjente forsvarsarbeidet å fungere. Da ble det en enkel jobb for toppscorer Berit Hynne og resten av Levanger-jentene å både kontre inn mål, og å spille seg gjennom et «etablert» forsvar. Etter 60 grufulle minutter for hjemmepublikum, blåste dommerne av på stillingen 18-26. Det eneste positive å ta med seg for hjemmelaget var publikumsoppslutningen. 337 mennesker, en del av dem storfornøyde trøndere, hadde funnet veien til Karusshallen midt i skolenes høstferie. Levanger fortsatte seiersrekken, og ligger fortsatt trygt på tredjeplass. I alle fall en uke til, når de får Tertnes på besøk. Våg beholdt sin sjuendeplass, men må nok regne med å bli stående med sine seks poeng de neste par ukene - for nå venter to tøffe kamper mot Larvik og Byåsen.

Bækkelaget - Larvik 16-21:
Foran skramleorkester og vikinghjelmer åpnet begge lagene forrykende. For BSK sin del holdt det i 20 minutter til 7-7. Da fikk BSK to utvisninger, og LHK rykket fra og ledet 12-8 til pause. Begge lag kjempet som løver i forsvar, og de sleit med å komme til gode sjanser i angrep. I andre omgang hadde BSK byttet keeper. Og det fikk Tine Kristiansen og de andre Larvik-jentene merke. Ikke mindre enn seks ganger var Kristiansen gjennom mot Johanne Jerven Hestad. Den kampen vant Jerven Hestad 5-1. Godt forsvar og gode keepere gjorde at det ble målfattig i andre omgang også. Larvik vant til slutt 21-16 i en halvgod håndballkamp.

Fjellhammer - Byåsen 20-31:
Byåsen åpnet kampen uinnspirert og var nok «på vei hjem» med to poeng før kampen var begynt. Etter Larviks nedsabling av Fjellhammer søndag var det lett å se undervurdering fra Byåsens side. Så lett ble det imidlertid ikke. Hjemmelaget kriget i forsvar og ledet 3-0 etter syv minutter. Da tok Byåsen timeout og vant den påfølgende timinuttersperioden 8-1. Resten av første omgang jevnet seg ut slik at stillingen ved pause var 12-8 til bortelaget. I starten av andre omgang gjorde fjellhammerjentene det enkelt for trønderne ved å kaste ballen til dem i angrep, slik at Byåsen kunne øke forspranget til 19-9. Resten av kampen kontrollerte bortelaget greit. Dette var en kamp som fort kunne blitt mye mer spennende enn trondheimslaget hadde forventet, for de var langt unna mestertakter, men Fjellhammer rotet det til for seg selv. Unge og lovende Stine Liden debuterte i mål for Fjellhammer og gjorde sine saker bra.

Bjørnar - Gjerpen 22-32
Gjerpen vant enklere enn de hadde forventet i Bergen.

Selbu - Tertnes 21-30
Oppskriftsmessig seier for Tertnes.

Stabæk - Nordstrand 26-23
Stabæk imponerte med to poeng mot Nordstrand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag