RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Heidi Løke og resten av hånballandslaget ankommer Gardermoen mandag kveld etter å ha vunnet EM-finalen søndag.
Heidi Løke og resten av hånballandslaget ankommer Gardermoen mandag kveld etter å ha vunnet EM-finalen søndag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Jublende hjemkomst for håndballjentene

Trøtte, men seiersglade landet de norske håndballjentene på norsk jord mandag etter EM-triumfen i Ungarn.

– Jeg er glad for å være hjemme. Det ble sent i går, sa Camilla Herrem da håndballandslaget møtte familie, presse og publikum på Gardermoen mandag kveld.

Kari Aagaard fra Håndballforbundet og tidligere håndballstjerne Else Marthe Lybekk Sørheim sto klare med gullbestrødde juletulipaner til gulljentene. Thorir Hergeirssons jenter er nå klare for juleferie etter at de slo Spania 28-25 i søndagens EM-finale, Norges sjette EM-tittel på elleve forsøk.

– Fantastisk

– Dette har vært et fantastisk mesterskap. Jentene har greid å kvalifisere seg direkte til OL – for tredje gang, sier Aagaard til NTB. Hun trekker spesielt fram Linn-Kristin Riegelhuth Korens og målvakt Silje Solbergs innsats i finalen, og berømmer samtidig keepertrener Mats Olsson.

– Jeg er glad for at vi har ham med på laget, sier hun.

Også Stine Bredal Oftedal, som er en av dem som fikk sitt store gjennombrudd for Norge under mesterskapet, smilte bredt da hun ble bedt om å vise fram gullmedaljen for publikum.

– Nå gleder jeg meg til julemat, men i kveld tror jeg det blir taco, sier 23-åringen.

Usikker om OL

Nora Mørk, som ble kåret til banens beste i finalen, fortet seg derimot gjennom presseoppbudet uten å si et ord. Heidi Løke trengte seg også raskt igjennom – og rett inn i kjærestens favn.

Løke ville mandag ikke bekrefte at hun blir med landslaget videre til VM neste høst og OL i Rio de Janeiro om 20 måneder. Det har tidligere vært hevdet at dette var en forutsetning for at Løke, som først trakk seg fra EM, likevel skulle få være med.

– Vi får se. Ting må gå opp på hjemmebane, sier Løke, som har en sønn i Ungarn. Men hun bekrefter at hun har lyst.

– Ja, klart det, sier Løke til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere