*Nettavisen* Sport.

KAPTEIN med store bokstaver

NABEUL (TV 2 Nettavisen): Mot Sverige var ikke Glenn Solberg bare kaptein med stor K, han var KAPTEIN med store bokstaver. Se bilder fra gårsdagens kamp her.

02.02.05 09:15

NORGE – SVERIGE 34-31: Glenn Solberg har vært strålende i forsvar i hele VM, men i angrep har det gått litt opp og ned for den norske lagkapteinen.

Det fikk trener Gunnar Pettersen til å ta ham litt til siden for å selvtillit inn i 32-åringen.

- Jeg hadde noen minutter med ham tidligere på dagen hvor jeg sa at han ikke måtte tvile på seg selv. Da sa han at han ikke gjorde det, forteller Pettersen.

Fantastisk
Og landslagssjefen fikk det svaret han ønsket seg mest av alt.

Solberg åpnet kampen forrykende. Skuddene sang i nettet. Innspillene kom, det ene mer raffinert enn det andre, og fintene sendte svenskene ut på benken i to minutter en etter en.

- Glenn var fantastisk i dag, innrømmer Pettersen.

Hovedpersonen selv trekker også på smilebåndene etter fem mål mot ”Söta Bror”.

- Jeg er fornøyd i dag. Det føles godt. Jeg er godt fornøyd med kampen, sier han til TV 2 Nettavisen.

Lønn for strevet
Etter år med marginene imot seg, kan de norske herrene endelig si at de har nådd verdenstoppen.

- Vi kan snakke om marginer, vi kan snakke om dommere, vi kan snakke om alt, men de som jobber hardt hele veien får alltid lønn for strevet og det er utrolig deilig, sier Solberg.

Etter å ha vært alene om midtbackplassen i flere sesonger, har Børge Lund vokst frem i ryggen på Solberg. Nå kan kapteinen også ta seg en pust i bakken når han blir sliten. Han er ikke alene om ansvaret i en av de viktigste posisjonene på banen.

- Den plassen må vi ha optimal og i dag er den nesten bedre enn vi kan forvente. Det er den som spiller der som styrer det meste. Om det er Børge Lund eller Glenn Solberg, så spiller det ingen rolle. Det er plassen som må være god og i dag var den strålende, oppsummerer Pettersen.

Og den som strålte mest. Det var KAPTEINEN med store bokstaver.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.