RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katrine (34) ble gravid. Da fikk hun plutselig lønna halvert

Katrine Lunde kan forsvinne fra Györ til sommeren. Håndballkeeperen kjemper for rettighetene sine mens hun er gravid.
Katrine Lunde kan forsvinne fra Györ til sommeren. Håndballkeeperen kjemper for rettighetene sine mens hun er gravid. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Katrine Lunde i kamp om Györ-lønning.

Katrine Lunde kan forsvinne fra Györ til sommeren. Håndballkeeperen kjemper for rettighetene sine mens hun er gravid.

- De trakk meg mer enn 50 prosent i lønn fra den dagen jeg sa fra om graviditeten, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Nå er hun i tvil om fremtiden.

– Jeg vet ikke om det blir Györ eller en annen klubb. Vi er litt uenige om kontrakten og graviditeten og utbetaling av lønn. Jeg mener avtalen er klar og gir meg ikke, sier Lunde til NTB.

– Jeg synes de er dumme dersom de sier nei. Jeg har ikke hørt noe fra dem på en stund, og det virker som de ble litt sure da jeg ble gravid. Kulturen her nede (i Ungarn) er annerledes enn i Norge. De vil nesten vite når man tenker på å bli gravid. Det er ikke alltid like lett å vite, sier Lunde.

Vil ha mer

Lunde-avtalen løper til sommeren og inneholder en opsjon om forlengelse med et år.

Lunde har termin i starten av mars og blir da mamma før første gang. Györs andre storspiller, hjemmeyndlingen Anita Görbicz, skal også føde til våren.

Den norske målvakten blir 35 år i mars, men suget etter ytterligere sesonger på toppnivå er der, både på klubb- og landslag.

– Det føles virkelig slik nå. Jeg merker at jeg savner både trening og kamper. Derfor blir det spesielt også med et EM man ikke er med på.

Lunde har spilt i samtlige mesterskap for Norge siden 2002-EM.

Det er sannsynlig at hun er tilbake i Norges landslagstropp neste høst og i full form under OL i Rio de Janeiro sommeren etter.

Dersom keeperen ikke fortsetter i Györ, vil hun kunne velge fritt blant de beste klubbene i Europa. Hun er fortsatt ansett som verdens beste i sin posisjon. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere