RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keeper-Katrine fikk ikke hvile

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Sist oppdatert:
For nå jakter Marit Breivik det perfekte.

NORGE-RUSSLAND 33-23

SKEDSMOHALLEN (Nettavisen): Island, Danmark og Russland har minst én ting til felles: De har alle fått bank av Norge i forkant av EM.

Søndag var turen kommet til russerne. Katrine Lunde Haraldsen viste nok en gang at hun er verdens beste kvinnelige håndballkeeper.

Men til tross for lovord fra sjefen, ble hviletiden inndratt mot slutten av oppgjøret.

- I dag ville at jeg at hun skulle stå så mye som mulig. Det har med evnen til å konsentrere seg og holde fokuset oppe gjennom en hel kamp. I tillegg synes hun skal bli enda sikrere på valgene når hun setter i gang kontringer. Der skal hun være ekstremt sikker i pasningene, sier Breivik til Nettavisen.

Manglet godfølelsen
Keeperesset lyktes tidvis med igangsetting på kontra. Med våpen som Kari Mette Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth på banen, er det dette Breivik vil ha mer av under EM.

Lunde Haraldsen endte til slutt opp med 23 redninger søndag. Hadde hun overlatt buret til Terese Pedersen mot slutten, hadde redningsprosenten bikket over 50-tallet mot Russland.

- Jeg hadde ikke så god følelse for min egen prestasjon underveis, men ofte gjør det bare at jeg konsentrerer meg mer om jobben min, sier Lunde Haraldsen.

- Ville du at Terese skulle få noen minutter mot slutten?

- Så lenge Marit ønsker å ha meg på banen, spiller jeg så mye som mulig, svarer hun.

Uten tap på 20 kamper
Kanskje er det like greit at Breivik har hentet fram perfeksjonisten i seg. Siden 22-28 mot Romania i sommer, står Norge med 20 strake seirer.

Laget har ingen å dele favorittstempelet med foran mesterskapet i Makedonia.

Helga har vist at både Danmark og Russland er under kraftig ombygging, så spørs det om Romania, Tyskland eller Ungarn makter å stå imot det norske trøkket gjennom en hel turnering.

Perfekt oppkjøring
Og det er den fasen Breivik er midt inne i nå. Med topper som Katja Nyberg, Gro Hammerseng og Else-Marthe Sørlie Lybekk ute, ønsker hun å involvere så mange som mulig av de 16 jentene på vei mot finalen i Makedonia.

I så måte har Møbelringen Cup vært den perfekte oppkjøring. Både andre omgang mot Danmark og store deler av søndagen oppgjør mot Russland, benyttet landslagssjefen til inkludering og eksperimentering.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nervene lå tykt utenpå de norske debutantene Camilla Herrem, Heidi Løke og Tine Rustad Kristiansen. Men etter hvert dunket Linn Jørum Sulland, som har noen VM-kamper på baken, inn sine mål fra høyrebacken. Tine Rustad Kristiansen laget et kremmerhus og fikk etter hvert roen over seg på venstre.

- Jeg synes både Linn Jørum Sulland og Camilla Herrem svarer veldig godt, mens Tine Rustad Kristiansen må få enda litt mer tid på seg. Det samme gjelder Tonje Nøstvold som vi må få et par hakk opp igjen nivåmessig.

5 av 7 på stjernelag
Dominansen talte også sitt klare språk på «All Star-teamet». Foruten Lunde Haraldsen i mål, endte også Linn-Kristin Riegelhuth, Tonje Larsen, Kari Mette Johansen og Marit Malm Frafjord på turneringens lag.

Dermed ble det bare plass til to utlendinger: Rikke Skov (Danmark) og Irina Poltoratskaja (Russland).

Nå gjenstår perfeksjonering før Breiviks håndballroboter er klare for nye oppdrag i Makedonia.

- Vi er i ferd med å få i gang flere spillere. Det er en nøkkel i forkant av EM. Det arbeidet fortsetter vi med både under trening og i form av teamarbeid. Det er masse småting som fortsatt kan finpusses på.

Perfekt blir det nemlig aldri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere