*Nettavisen* Sport.

Kjelling & co på hevntokt

Foto: SCANPIX

Norge har vunnet tre av de fire siste kampene mot Danmark. Likevel jager nordmennene hevn i kveld.

17.01.08 09:57

DRAMMEN (Nettavisen): Norge har hatt et svært godt tak på Danmark de siste årene. Gunnar Pettersens menn har vunnet tre av de siste fire treningskampene lagene imellom.

Taper når det gjelder
Men i mesterskap har det ikke gått like bra.

- Vi har bare møtt dem i to mesterskap, og da har vi tapt begge gangene, sier Gunnar Pettersen til Nettavisen.

For både i EM i 2006 og i fjorårets VM ble det tap mot danskene.

Nå vil Kristian Kjelling vinne i en kamp som teller.

- Det er det som betyr noe. Danskene er et godt mesterskapslag. Mange undervurderer dem. Det skal ikke vi. De har slått oss i mesterskap, så de har taket på oss, sier han.

- Vi skylder dem litt
Da lagene møttes i den siste gruppekampen i Kiel i fjor, sto det en plass i mellomspillet på spill. Taperen ville være ute av VM. En jevn og spennende kamp vippet i danskenes favør. Med 27-25 sendte de Norge til President’s cup, mens Danmark gikk hen og tok bronsemedaljer.

Akkurat det tapet sitter i bakhodet til Johnny Jensen.

- Det var ikke akkurat noe morsomt. Vi får ta i litt ekstra nå, så får vi se om det hjelper, sier krumtappen i Norges forsvar.

Han er nå ute etter hevn.

- Vi skylder dem litt, smiler Jensen.

Norsk storseier sist
Norge møtte Danmark i en firenasjonersturnering i forkant av EM. Det oppgjøret ble en parademarsj for Gunnar Pettersens gutter. Norge vant 31-23 og sendte sjokkbølger gjennom den danske EM-troppen.

Men den kampen betyr lite nå. Selv om det er ting man kan ta med seg inn i mesterskapet.

- Det gode forsvarsspillet og målvaktsspillet som gjorde at vi fikk mange kontringer, skal vi ta med oss, men vi skal huske at Danmark gjorde en veldig dårlig kamp der nede. Vi var veldig gode. Danmark kommer til å gjøre en bedre kamp nå, advarer Jensen.

Pettersen tror den gode kampen sist lagene møttes kan slå begge veier i torsdagens kamp.

- Det kan brukes positivt og det kan brukes negativt. Hvis vi tror at vi er på plass og ting skal gå av seg selv, så er det dumt at det har gått så bra. Men hvis vi er ydmyke og fortsatt i angrepsposisjon i forhold til Danmark og Russland, så bør det ha gitt selvtillit, sier landslagssjefen.

Nøkkelkamp
Åpningskampen kan fort bli en nøkkelkamp for hvem som tar seg til semifinale i EM. Men danskene er ikke redde for at tap kan ødelegge mesterskapet for dem.

- Det er viktig å få med to poeng, men både Norge og Danmark er i stand til å slå Russland og Montenegro, så om en taper torsdag, så går ikke verden under. Det er gode muligheter for å få med seg poeng inn i mellomspillet til tross for tap, sier Lars Jørgensen.

Men Jensen tror storseieren gjør Danmark en smule usikre på hvor de står før mesterskapet starter.

- Jeg tror danskene vet hvor gode de er selv og hvor gode de har vært i mesterskap før. De stoler selvfølgelig ikke helt på seg selv når de har spilt som en jojo. De mener vi er favorittene, men det er det de som er, for de gjør det alltid godt i mesterskap, sier han.

- Og etter kampen er de enda mer usikre?

- Det tror jeg ja, smiler Jensen.

Klikk her for flere håndballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag