RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjelling: - Ryggen er vond

Sist oppdatert:
OSLO SPEKTRUM (TV 2 Nettavisen): Kristian Kjelling tok smertestillende tabletter før kampen mot Sverige søndag kveld. Det hjalp ikke. Norge tapte 25-26.

- Jeg tok noen tabletter, men ryggen var definitivt ikke under kontroll i kampen, sier Kjelling, og fortsetter:

- Jeg sliter med å vri meg. Det gjør fryktelig vondt, sier Kjelling til TV 2 Nettavisen.

Han har hatt et tøft døgn. Først spilte han på verdenslaget lørdag kveld. Deretter var det en lang og slitsom tur hjem til Norge. Det så ikke slik ut i starten av søndagens kamp mot Sverige.

11 minutter uten scoring
Kjelling herjet med våre naboer. Etter drøye fem minutters spill ledet Norge 3-1. Kjelling var sist på samtlige scoringer. Norge fortsatte storspillet utover i første omgang. På stillingen 7-3 etter drøye 11 og et halvt minutt var det stopp. De norske spillerne tok en scoringspause det er sjelden du ser i håndballhallene.

Fredrik Ohlander i det svenske målet stengte buret totalt. På de påfølgende 11 minutter og 12 sekunder scoret ikke Norge en eneste gang. Sverige scoret åtte og snudde kampen.

- Varemerket vårt er vanligvis at vi gir 100 prosent hele tida. I denne perioden ble vi løpt i senk, sier landslagssjef Gunnar Pettersen.

Andre Jørgensen og Frank Løke avsluttet den fryktelige dødperioden i slutten av første omgang slik at det stod 11-14 ved pause

Sterk norsk opphenting
Det var et "nytt" norsk lag som kom på banen igjen etter pause

- Vi ble enige i pausen om at vi ikke skulle gi opp og henge slik med hodet som vi gjorde før pause. Vi måtte bite tennene sammen, sier nyutnevnt kaptein Steinar Ege.

Nettopp Ege ble viktig i en imponerende norsk opphenting i andre omgang. Den blide sørlendingen reddet flere store sjanser og ble kåret til banens beste norske aktør. Dessverre klarte han ikke å ta det siste svenske skuddet fra Kim Andersson like før sluttsignalet. Dermed tapte Norge 25-26.

- Det er synd vi ikke får stoppet det siste skuddet. Det er likevel god trening med nerve i kampene, sier Ege.

Alvor neste helg
Neste helg er det alvor for Norge. Lørdag 11. juni spiller håndballgutta den første av to playoff-kamper mot Bosnia Hercegovina i EM-kvalifiseringen i Drammenshallen. Kaptein Steinar Ege var langt ifra pessismist med tankene på de kampene.

- Vi har mye å jobbe med før den kampen. Spesielt må vi bli mye flinkere i kontringsspillet. Vi må også sette skuddene våre bedre, sier Ege, som var kaptein men spilte uten kapteinsbindet:

- Det kapteinbindet jeg fikk passet nok bedre på en gutter 12-spiller enn på meg. Jeg nok for store overarmer, ler Ege.

Landslagssjef Gunnar Pettersen var heller ingen slagen mann søndag kveld.

- Testingen av nye spillere var det viktigste. Alexander Buchmann grep sjansen. Det samme gjorde Bjarte Myrhol som var god i forsvar, oppsummer Pettersen.

Han mener kampen lørdag blir viktig.

- Det blir en helt avgjørende kamp for om vi går videre til EM-sluttspillet, sier Pettersen.

Returoppgjøret spilles i Bosnia helgen etter.

- Det er ikke akkurat gunstig at vi spiller borte til slutt, sier Pettersen.

Akkurat det har han helt rett i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere