Kjellings lille revansje

Foto: AFP/Scanpix

Syndebukken storspilte mot Slovakia.

29.01.09 23:10

SLOVAKIA - NORGE 27-34:

Semifinalehåpet brast i sluttminuttene mot Polen, og torsdag måtte Robert Hedins håndballgutter i stedet nøye seg med å spille om en ikke så veldig motiverende 9.-plass mot Slovakia.

Mot polakkene var det stjernen Kristian Kjelling som ble den store syndebukken. Da Norge hadde muligheten til å avgjøre til sin fordel helt på tampen, rotet han det til.

I torsdagens kamp fikk han en aldri så liten revansje, til tross for at det nok var mager trøst for håndballproffen. I løpet av første omgang fant han nettet hele fem ganger, og bidro også med flere gode innspill.

Ungguttene Christoffer Rambo og Christian Spanne fikk også en sjelden sjanse på det norske laget, og bemerket seg positivt med et mål hver. Til pause ledet Norge 18-14.

Etter hvilen slapp Norge seg ned et hakk fra start, og med 20 minutter igjen på uret var ledelsen nede i to mål. Et par raske utvisninger gjorde imidlertid at de igjen rykket fra.

Kristian Kjelling fortsatte storspillet også i den andre omgangen, og vartet opp med fem nye mål. Totalt sett satte han dermed habile ti baller bake slovakenes målvakt.

Mot slutten var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Norge skaffet seg sakte, men sikkert en større og større ledelse, og til slutt sto det 34-27 på lystavla.

- Det var godt å avslutte så bra. Dette viser at vi ikke trenger en mentaltrener. Det var synd vi ikke nådde semifinalen, men ellers har vi gjort det veldig bra. Det lover godt for fremtiden sa landslagstrener Robert Hedin til TV 2 Sporten etter kampen..

Dermed ble de norske gutta nummer ni i årets VM. Og viste at de hadde ristet av seg skuffelsen etter det forsmedelige tapet for Polen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag