RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftpakken fra Stavanger

Mitt sportshøydepunkt fra 2006 er vanskelig å glemme for en med et bankende håndballhjerte.

2. februar 2006 skrev Kjetil Strand seg inn i håndballhistorien.

Den skadeforfulgte siddisen hadde hatt et EM helt på det jevne frem til Norges siste kamp i mellomspillet mot Island. Han hadde vært usikker helt frem til mesterskapet startet på grunn av en kneskade.

Den islandske landslagssjefen Viggo Sigurdsson var på forhånd veldig redd for Kristian Kjelling, og la all taktikk opp etter å stoppe Norges største stjerne.

Det ga rom for en eksplosiv kraftpakke fra Stavanger. Kjetil Strand skjøt og skjøt og skjøt og skjøt. Uansett hva han prøvde på, endte ballen i nettet.

Da 57 minutter var spilt skjønte Sigurdsson at han kanskje skulle flytte fokus fra Kjelling til Strand. Da hadde Strand scoret 17 mål og Norge hadde i realiteten avgjort kampen. Sindige islendinger har ikke for vane å ta forhastede beslutninger. Sigurdsson var mer besluttsom da han trakk seg fra jobben senere samme kveld.

Men mitraljøsen var ikke ferdig. Han scoret ytterligere to mål og er med 19 mål i en kamp, tidenes scoringskonge i EM. Ingen har noen gang scoret så mange mål i en EM-kamp.

Det var ikke bare et bevis på at han har et skudd i verdensklasse. Han fikk også bevist at han kan bruke det mot de beste nasjonene i verden. Mange har ment at Strand bare er god mot B-nasjoner.

Det var Strands supershow i St. Gallen¿

I månedsskiftet januar/februar er det VM i Tyskland. Strand er selvsagt skadet i forkant av mesterskapet denne gangen også. Nå er det bare å håpe at han finner superformen før siste kamp, og kanskje han og Kristian Kjelling kan slå til samtidig. Da kan det bli moro i Kiel¿

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere