RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kriget til seg poenget

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Tok et stort skritt mot EM, selv med poengtap. Les hvorfor!

NORGE-ISLAND 31-31

DRAMMENSHALLEN (Nettavisen): En knallhard batalje mot Island endte med sekunddrama og poengdeling. Til tross for at seieren ble rotet bort, var landslagssjef Robert Hedin fornøyd.

- Dette kommer til å bli helt avgjørende for oss. Jeg regner med at vi kommer til å slå Belgia i begge kampene, og dette poenget kommer godt med når vi skal spille fem EM-kvalikkamper over en toukersperiode neste år, sier Hedin til Nettavisen.

Årsaken til den kollektive norske lettelsen, er bortekampen som venter i Makedonia i den aller siste kvalikrunden.

- Europas verste
Hjemmebanen i Veles er blant de mest fryktede i Europa. Derfor betyr det ene poenget uendelig mye for Norge.

- Den er europakjent for å være den verste banen å spille på, den i Makedonia, sier Kristian Kjelling.

- Jeg er selvsagt litt skuffet for at vi ikke tar begge poengene her i dag, men nå trenger vi trolig ikke å vinne nede i Makedonia og likevel gå videre fra gruppa, legger Hedin til.

Island fikk bank
Det er for så vidt bare å spørre islendingene selv om hvor tøft det er å spille der nede. Makedonia sto for en stjernesmell i sommer. De sendte sølvvinnerne fra OL på utsiden av VM i Kroatia etter seier 34-26 hjemme og seksmålstap på Island.

- Det er en utrolig vanskelig hall å spille i der nede, bekrefter håndballkjempe Ingimundur Ingimundarsson overfor Nettavisen.

- Hvor godt fornøyd er dere med ett poeng her i dag?

- Jeg synes ett poeng her er ganske bra. Norge har vært veldig gode i Drammen under Gunnar Pettersen, så jeg synes vi kriger oss inn i kampen på en god måte her i dag, svarer han.

Strålte før pause
Som mot Estland i midtuka, var Norge eminente i forsvar før pause. På det meste ledet Norge med seks mål, men en dårlig periode mot slutten av omgangen skulle vise seg å bli skjebnesvanger.

- Det er ikke i andre omgang at vi taper denne kampen. Det er i løpet av perioden i første omgang der vi slipper inn fire mål på fem minutter, påpeker Hedin.

Og han har mye rett i det. Island ledet faktisk ikke oppgjøret før det var gått 14 og et halvt minutt av 2. omgang. Det skjedde etter at toppscorer Logi Geirsson fikk putte på fem mål på rappen - totalt stoppet han på 13 fulltreffere denne gangen.

- Men så klarer vi å snu kampen igjen. Vi punktmarkerer Logi og får kampen inn i vår bane igjen, sier Hedin.

Så rødt i avslutningen
Syv sekunder før slutt kom så den islandske utligningen. Deretter var det mer slåssing enn ballspill i Drammenshallen.

- Det der skjer alltid. Vi hadde gjort akkurat det samme selv. Det er store gutter, men det var ikke noe spesielt tøft utpå her. Det er sånn det skal være, sier Bjarte Myrhol om opptrinnet.

Erlend Mamelund fikk nemlig aldri unnagjort det raske avkastet han ønsket, i stedet ble det NM i knuffing på den blå parketten.

Løsningen ble å vise ut både Mamelund og hans islandske motstykke Vignir Svavarsson. Dermed endte det altså med poengdeling også i kampens interne basketak mot slutten.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere