*Nettavisen* Sport.

Kurtovic kan få twitternekt

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

OLs strenge reglement for sosiale medier åpner for å diskvalifisere deltakere som blir for ivrige på tastaturet.

13.07.12 22:07

BOGSTAD GÅRD (Nettavisen): Klokken har så vidt passert ettermiddag. Det er pressetreff med håndballandslaget, som er på en tidagerlang samling for å forberede seg til OL.

Journalistene får muligheten til å snakke med alle de London-klare jentene. Noen får det travelt. Ventelistene til Heidi Løke og Amanda Kurtovic utmerker seg. Nettavisen har flere spørsmål til sistnevnte, og stiller seg pent i kø for å snakke med landslagets yngste spiller.

Dødtiden blir like gjerne brukt på 3G-nettverket. En tur innom den flotte nettavisen vår. Sosiale medier, selvfølgelig. Jeg titter innom den populære twitterprofilen til Kurtovic. Ingen oppdateringer i dag. En sjelden forekomst. Den unge kantspilleren er en ivrig kvitrer, og nærmer seg 1000 poster.

Kanskje øver hun seg til OL. Da blir hun trolig tvunget til å være stille på sosiale medier i to uker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Fy, fy-lista
IOC, som hevder å oppmuntre deltagerne til å være aktive i de sosiale mediene, har nemlig laget en heftig regelbok for hva som ikke er lov å foreta seg på internett under lekene.

1. Det er ikke lov å rapportere fra konkurranser.
2. Det er ikke lov å dele historier om andre deltakere.
3. Det er ikke love å distribuere bilder, lyd eller video.
4. I alle fall ikke fra arrangementet, konkurranser eller andre aktiviteter som finner sted i olympiske anlegg.
5. Et innlegg eller en kommentar må kun forekomme i jeg-form.
6. Alle bannerannonser på utøvernes egne blogger og nettsider må fjernes.
7. Det er ikke lov å la seg avbilde ved siden av produkter som ikke er fra lekenes offisielle sponsorer.

- Mulig det blir nulltolleranse for Twitter. I tillegg oppfordres OL-deltakerne til å rapportere forekomster av uautoriserte publikasjoner i sosiale medier. Selv har IOC tenkt til å følge nøye med på alt det de 10.500 utøverne foretar seg på internett. Dette har de opprettet et eget merkevarepoliti til å gjøre.

Overtredelser vil kunne før til rettslig forfølgeling og i verste fall diskvalifikasjon.

Det tør ikke landslagsledelsen risikere, og Kurtovic, Camilla Herrem, og de andre håndballdamene vil derfor trolig få tastaturkurv.

- Vi får beskjed i løpet av samlingen, men det gode muligheter for at det blir nulltolleranse for Twitter. Arrangøren er ekstremt streng på det med sosiale medier. Hvis du nevner noe litt feil kan hele laget bli disket. Det er ikke kult å være den som gjør at vi blir utestengt fra OL. Da er det like greit å droppe det i to uker, forteller Linn Jørum Sulland, som ikke er en spesielt ivrig tvitrer selv, men som tror romvenninnen Kurtovic vil klare seg fint uten å oppdatere følgerene på to uker.

- Så avhengig kan hun umulig være, sier Sulland til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Bagge/Scanpix

Kurtovics twittertips
Neida, hun er ikke det.

- En regel er en regel. Det kommer til å gå veldig fint, smiler Kurtovic.

Siden mesterskapsdebuten i Brasil i vinter, har 20-åringen blitt ekstremt populær. På Twitter er det nå 13.881 personer som følger henne, noe som er nestmest på landslaget. Camilla Herrem er suveren med over 15.000 tilhengere.

Undertegnede er spent på om Kurtovic har noen tips til hvordan 300 følgere kan øke til et noe mer smigrende tall.

- Jeg oppdaterer hva jeg driver med og hva som skjer i livet mitt. Jeg syns selv at det er veldig gøy å følge oppdateringene og bildene til de idrettsutøverne jeg ser opp, så jeg prøver å være slik selv, sier hun, og knuser med det journalistens selvbilde.

Dette har jeg jo allerede prøvd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bagger, Henrik

- Har fått noen stygge meldinger
Men det er ikke bare smiger å hente blant tusenvis av følgere, skal vi tro landslagsvingen.

- Det er mange som vil retweetes. Veldig mange. Stort sett er meldingene veldig hyggelige, men dessverre får jeg noen stygge, også. Jeg prøver å overse disse og blir veldig glad for alle de hyggelige meldingene jeg får, sier Kurtovic, som uansett ønsker å holde fokuset på å spille håndball under OL.

- Det er veldig viktig å holde fokus og ikke bli for vimsete. Jeg vet det blir mye rundt, og har bestemt meg for å blokke det ute. Jeg drar dit for å spille håndball. På fridagene er det lov til å gjøre andre ting, og det er nok viktig å koble av, men fremfor alt skal vi spille håndball, sier hun bestemt.

Og forventningene?

- Jeg har bestemt meg for å ikke forvente en dritt. Vi vet at når vi spiller på vårt beste kjemper vi om medalje, også drømmer vi om gull. For min egen del håper jeg på spilletid. Man er én av 14 og er med for å bidra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag