RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kyvåg føler seg trygg på norsk VM-jubel: - Kan ikke sitte her og lyve


FORNØYD: Frode Kyvåg er godt fornøyd med det han har sett av de norske håndballjentene så langt i VM.
FORNØYD: Frode Kyvåg er godt fornøyd med det han har sett av de norske håndballjentene så langt i VM. (Alexander Winger (Nettavisen))
Håndballekspert Frode Kyvåg er i ekstase over den jobben Thorir Hergeirsson har gjort med Norges landslag, og roser spesielt måten han har lurer inn et generasjonsskifte «med silketøfler».

De norske håndballjentene har fått svært god start på håndball-VM med tre seire av tre mulige.

Samtlige kamper har blitt vunnet med god margin, og senest var det Polen som ble feid av banen i det som til slutt endte med en norsk femtenmålsseier.

Det har fått håndballekspert Frode Kyvåg til å føle seg sikker på at mesterskapet ender med norsk jubel.

- Jeg kan jo ikke sitte her og lyve og si at kampene skal spilles først, og at hvis vi snubler så kan vi gå på en smell, for det synes jeg er helt urealistisk. Jeg skjønner at Thorir må reservere seg litt, men når du analyserer spillerne så er de så bunnsolide, sier Kyvåg til Nettavisen.

- Jeg synes det er lov å si at vi er gode, og at vi sannsynligvis tar gull, fortsetter han.

Spesielt ett grep fra Hergeirssons hold fullroses av Kyvåg.

ROSES: Emilie Christensen (høyre) er blant spillerne som roses, og spås en lovende fremtid på det norske landslaget.

Roser Thoris grep

Ofte opplever gode lag at generasjonsskifter svekker nivået på spillet betydelig gjennom store utskiftninger av sentrale spillere.

Det har derimot ikke vært et like stort problem hos Norge, og Kyvåg roser landslagssjef Hergeirsson for måten generasjonsskiftene løses på.

- Det er mange som sliter med disse generasjonsskiftene, men vi merker det ikke engang! Thorir lister det inn på myke silketøfler slik at du ikke merker det. Plutselig har du en habil landslagsspiller som du nesten ikke visste at var med, sier Kyvåg, og drar frem et eksempel:

- Har du sett hvordan han lister inn Emilie Christensen? Det skulle ikke forundre meg om hun dominerer i en semifinale, for det hun har vist tidligere i vinter har vært strålende.

Larvik-spiller Christensen har fått prøve seg i de innledende kampene, og selv om hun var svært skuffet over egen innsats i Polen-kampen, føler Kyvåg seg trygg på at hun vil sette sitt preg på det norske spillet fremover.

Se det tårevåte intervjuet med Christensen etter seieren mot Polen i vinduet under. Se hele VM gratis på Sumo.

Kyvåg er en uttalt tilhenger av Hergeirssons jobb som Norges landslagssjef.

- Jeg må si jeg er veldig imponert over måten han gjør ting på. Det er kjempemorsomt for en håndballfaglig idiot som meg. Det er kanskje ikke like morsomt for folk som ønsker seg jevne kamper og spenning, men jeg er nødt til å glede meg over den fantastiske prestasjonen Norge står for gang etter gang, sier han.

Tror på ytterligere forbedringer

Torsdag møter Norge Tsjekkia, før Sverige venter i den siste gruppespillkampen fredag kveld.

Selv om Kyvåg er full av lovord om det norske spillet så langt, tror han likevel på ytterligere forbedringer i de to gjenstående gruppespillkampene. Det til tross for at Norge allerede er sikret en plass i åttedelsfinalene.

- Jeg tror vi fortsatt har noe å gå på i forsvar. Vi har ikke helt funnet forsvarskonstellasjonene ennå. Det så vi også i Møbelringen Cup, men vi ser nå at det er betydelig fremgang i spillet fra de kampene som ble spilt før VM.

Han trekker frem forsvarsspillet til spillere som Kari Brattset, Veronica Kristiansen, men også landslagskaptein Stine Bredal Oftedal, og Nora Mørk.

- Ellers vet jeg ikke hvor mye de har å gå på forbedringsmessig, for jeg synes det begynner å bli rimelig perfeksjonert fremover nå. De kan score 40 mål i hver kamp hvis de gidder. De løper motstanderne i senk, og i etablert angrep går det så fort at det ser ut til som at motstanderne har en spiller utvist, sier Kyvåg.

- Jeg kan ikke huske å ha sett et håndballag som brenner så få muligheter som de gjør. Da taper du ikke kamper, legger han til.

ROSES: Frode Kyvåg er full av lovord om den jobben Thorir Hergeirsson har gjort som Norges landslagssjef.

Russiske utfordrere

Selv om flere av de antatte utfordrerne til Norge har snublet innledningsvis i VM, har Russland kommet fra de første kampene uten å avgi poeng.

Kyvåg forventer at Jevgenij Trefilovs russiske mannskap er det laget som kan by på størst problemer for Norge.

- Vi så i Møbelringen Cup at russerne har ting på gang. Trefilov har med seg en del unge og lovende jenter, sier Kyvåg.

- Jeg har vansker for å se andre land enn Russland som kan matche oss. Jeg føler meg rimelig trygg på at dette norske laget er et medaljelag, og jeg tror det er stor sannsynlighet for at vi tar gull. Det er større sjanse for at vi tar gull, enn at vi tar bronse, for å si det på en høflig måte.

Om Norge (gruppe B) og Russland (gruppe C) vinner sine grupper, vil et eventuelt møte mellom lagene først komme i finalen som spilles 17. desember.

Se høydepunktene fra Norges femtenmålsseier mot Polen i vinduet under. Se hele VM gratis på Sumo.

Skuffet

Der russerne har vist seg som en mulig utfordrer til den norske seiersmaskinen, er Kyvåg klar på at han er skuffet over prestasjonen andre medaljekandidater har levert så langt i VM.

For eksempel har lag som Frankrike, Sverige, Danmark og Montenegro alle gått på tunge tap i gruppespillet.

- Jeg er litt småskuffet over flere av de andre nasjonene. Jeg hadde håpet og trodd på at de andre nasjonene som tidligere har yppet seg, skulle bli bedre, men det er bare Norge som blir bedre. Da blir også avstanden mellom lagene deretter.

- Det sier jeg med fare for å virke eplekjekk, men etter å ha analysert spillerne, er det altså fremgang i alle spillets faser hos Norge. Sannsynligheten er veldig stor for at dette mannskapet er bedre rustet enn noensinne til å vinne et mesterskap. Jeg må si at jeg er voldsomt imponert, avslutter han.

Tsjekkia - Norge spilles torsdag kveld, mens Sverige venter på motsatt banehalvdel fredag kveld. Begge kampene spilles 20:30, og vises på TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere