RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Larvik for store - ennå

Elisabeth Hilmo
Elisabeth Hilmo (Scanpix)
Sist oppdatert:
OSLO (TV 2 Nettavisen): Larvik er cupmester i håndball for kvinner etter å ha beseiret Byåsen i finalen. Veteranen Trine Haltvik og Byåsens mange unge talenter var ikke nok mot Larviks stjernegalleri.

LARVIK - BYÅSEN 28-23: Larvik ledet fra start til mål i kvinnenes cupfinale i Oslo Spektrum torsdag. De opparbeidet seg tidlig en ledelse på 4-5 mål og holdt ledelsen kampen ut.

– Det viktigste var å vinne. Det var ikke så viktig hvordan, sier Katja Nyberg til TV 2 Nettavisen etterpå.

Nyberg ga inntrykk av at hun har avgjort hvor hun vil spille håndball i fremtiden. Men hun har ikke skrevet kontrakt og hun vil ikke offentliggjøre hva som skjer videre før 5. januar.

Fin avslutning
Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad slutter som Larvik-trener og fikk en fin slutt på karrieren som suksesstrener i Vestfold.

- Det var som forventet at Byåsen ga god motstand. Men jeg syns vi klarte seg oss bakover på banen. Litt stakkato fremover og mange dårlige avslutninger, oppsummerte Gjekstad til TV 2 Nettavisen.

Mange av spillerne hans var jo med på å vinne EM-gull for Norge, og laget hadde ikke fått trent så mye sammen etterpå. Det syntes i perioder, angrepsspillet kom aldri helt opp på toppnivå. Likevel var det nok til å vinne komfortabelt.

Tøffe tak
Byåsen spilte aggressivt og ga ikke tegn til å gi seg uten kamp. Klubben pådro seg tre utvisninger tidlig i kampen. Disse utvisningene gjorde det ekstra vanskelig for trønderne. I tillegg fikk Larvik flere syvmetere.

Til pause stod det 15-11 i favør Larvik.

Full kontroll
Fem minutter før slutt bommet Gøril Snoereggen på straffekast mens Larvik hadde en fem måls ledelse. Etter redningen var det liten tvil om hvor seieren ville havne. Byåsen ga mer eller mindre opp, men fikk et lite plaster på såret da de scoret kampens siste mål med en trippel flyver.

Hos vinnerne Larvik pekte Linn-Kristin Riegelhuth og Katja Nyberg seg ut som de største profilene.

Nyberg ble kampens toppscorer med ni mål. Fem av disse var fra straffemerket. "Linka" Riegelhuth scoret syv, mens Snorroeggen scoret syv for Byåsen.

Spennende framtid
Snorroeggen spilte sin andre cupfinale for dagen. Tidligere på formiddagen ble hun cupmester for Byåsens juniorlag med overlegne 26-15 over Tertnes’ juniorlag. Snoereggen scoret ti mål i denne kampen.

Det var totalt syv av spillerne i Byåsens seniortropp som spilte juniorfinalen. Dette vitner om hvilket potensiale som ligger i stallen.

- Jeg er ikke skuffet, sa superveteranen Trine Haltvik til TV 2 Nettavisen etterpå. Hun spilte sin 11. finale, den første var i 1980!

- Vi prøvde og prøvde, jeg er stolt, understreket Haltvik, som ser en lys framtid for Byåsen selv etter at hun har lagt opp:

- Om to år er Byåsen på topp! smilte den alltid like entusiastiske Haltvik.

Larvik vant sin sjette finale, og Kristine Duvholt Havnås har vært med alle gangene.

Og klubben kommer neppe til å gi fra seg tronen uten kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere