Larvik fortsatt helt ubeseiret i Europa

HØYT NIVÅ: Gro Hammerseng-Edin, Nora Mørk og de andre Larvik-jentene virker nå også uslåelige utenlands. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

HØYT NIVÅ: Gro Hammerseng-Edin, Nora Mørk og de andre Larvik-jentene virker nå også uslåelige utenlands. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Tolv strake triumfer i Champions League.

14.03.15 21:50

LARVIK - SÄVEHOF 25-17:

Larvik vant også sin siste kamp i mesterligaens hovedrunde da tabelljumbo Sävehof ble satt på plass med 25-17 lørdag.

Det betyr at Larvik har vunnet alle sine 12 kamper i mesterligaens første og annet gruppespill og holder liv i sin perfekte statistikk denne sesongen: 37 kamper i serie, cup og mesterliga har gitt like mange seirer.

Sandra Toft storspilte i målet lørdag og noterte en redningsprosent på 55. I motsatt ende av banen herjet Nora Mørk med ti scoringer.

- Sandra har så langt hatt en fantastisk sesong. Hun hadde store sko å fylle, og det har hun klart på en veldig god måte. Redningsprosenten vår i mesterligaen er faktisk høyere denne sesongen enn de to foregående, sa trener Ole Gustav Gjekstad til Østlands-Posten.

Kritisk trener

Svenskene yppet seg lenge og hang med til 8-8. Larvik scoret de fire siste målene i første omgang og de fem første i annen omgang. Med 17-8 på tavla var det ingen tvil om hvor seieren ville havne.

- De første 20 minuttene var ikke bra, verken framover eller bakover. Vi økte ledelsen i starten av 2. omgang, og det er bra, men totalt sett var vi unøyaktige i angrepsspillet. Det ble en kamp som bar preg av at vi regnet med å vinne, og av at den ikke betydde noe, sa Gjekstad.

Som gruppevinner skal Larvik møte fireren i den andre gruppen i kvartfinaler i april. Det blir tyske Thüringen. Larvik risikerte å møte Vardar Skopje, men makedonerne vant lørdag kveld 28-27 over Dinamo Volgograd og sørget for at tyskerne ikke kan klatre fra sin fjerdeplass.

På alvor

- Thüringen er et lag som svinger veldig, men som kan spille med stort tempo. Det er viktig at vi ikke tar lett på dem. Vi skal gjøre en grundig analyse og sørge for at vi tar dem på alvor, sa Gjekstad til Østlands-Posten.

Vinneren av kvartfinalene går til sluttspillet i Budapest 9. og 10. mai, der det blir semifinale og finale.

Larvik har fortsatt sjansen til å fullføre en sesong med bare seirer, men nå blir det vanskeligere i mesterligaen. Laget har to seriekamper igjen før sesongen avsluttes med sluttspill og to eller fire mesterligakamper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.