RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Larvik Håndballklubb og Nora Mørk er i mye større økonomiske problemer enn først antatt.
Larvik Håndballklubb og Nora Mørk er i mye større økonomiske problemer enn først antatt. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Larvik kan gå konkurs

Sist oppdatert:
Larvik Håndballklubb er i mye større økonomiske problemer enn først antatt.

I verste fall kan klubben gå konkurs, skriver Østlands-Posten.

Larvik har i mange år vært Norges suverent beste håndballklubb på kvinnesiden, men den økonomiske situasjonen er nå så alvorlig at klubben uten ytterligere hjelp risikerer å gå konkurs i februar. Da kan laget måtte trekke seg fra alle turneringer.

Klubben har henvendt seg til støttespillere og sponsorer med bønn om hjelp til å få inn minst fem millioner kroner «for permanent å stabilisere den økonomiske situasjonen», som det heter i et brev.

Styreleder Thor Edvard Mathisen sier til op.no at årsakene til situasjonen er feilsatsing på Jippi Lekeland, for høye driftskostnader i forhold til inntektene, og dårlig økonomisk styring.

For dårlig

– Det er ikke tvil om at vi ikke har vært gode nok, sier Mathisen til avisen og bekrefter at klubben i verste fall ikke kan fullføre sesongen om den ikke får inn de nødvendige midlene.

I fjor høst fikk klubben innvilget et ansvarlig lån på fire millioner kroner fra Larvik kommune. Det gikk med til å dekke inn feilrapporteringer i inntekter og kostnader som tidligere var avdekket.

Mathisen sier at det ytterligere behovet for penger ikke ble oppdaget før på nyåret.

Sparetiltak

I henvendelsen til støttespillere og sponsorer skrives det at om man lykkes med å hente inn de fem millionene, foreligger det et konkret program som vil redusere kostnadsnivået i klubben med minst tilsvarende beløp, altså fem millioner kroner, i 2015.

Blant konsekvensene blir også en slanking av stallen.

– Vi snakker med sport om dette og ønsker fremdeles å beholde de sportslige ambisjonene. Det er vi trygge på at Ole Gustav (Gjekstad) og Tor Odvar (Moen) skal hjelpe oss med. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere