*Nettavisen* Sport.

Larvik knuste dansk motstand

Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX

Mesterligaoppgjøret mot Randers ble lett match.

16.10.10 20:56

Det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne da Larvik tok imot Randers i Arena Larvik lørdag.

Det norske mesterlaget dominerte allerede fra start og vant til slutt med hele 14 mål mot laget som for tida ligger på 2.-plass i dansk eliteserie. Larvik vant til slutt så klart som 33-19. Randers har vunnet alle sine fem kamper i hjemlig serie.

Kampen var lagenes andre i gruppespillet av Mesterligaen.

Den danske eliteserien har vært regnet som sterkere enn den norske det siste tiåret. Gang på gang har Larvik og andre norske lag fått bank av danske motstandere i europacupene.

- Det er oppsiktsvekkende at vi viner såpas klart og leder 18-8 til pause. Derfra gikk vi over til å kontrollere det inn. Spiller vi sånn som vi gjorde i dag er det ingen som slår oss, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Nettavisen.

Stor Leganger
Heidi Løke ble Larviks toppscorer med ti mål, men det var kanskje keeper Cecilie Leganger som mest av alt bidro til den klare seieren.

Bergenseren Leganger er tilbake i norsk klubbhåndball etter mange år som utenlandsproff, men ser ikke ut til å ha noen innvirkning på prestasjonene. Lørdag stoppet hun de danske gjestene gang på gang, og hadde over 50 i redningsprosent.

- Hun har vært holdt er stabilt verdenstoppnivå i 17 år. Faktisk siden hun selv var 17. Det er ikke så mye mer å si om det. Hun gjorde en helt strålende kamp, sier Bøhn.

-Valcea tøffest
Larvik fått en perfekt start på årets turnering med to seirer på to kamper så langt. Vestfold-laget har aldri vunnet Mesterligaen, men er blant de aller største favorittene denne sesongen etter at laget er kraftig forsterket med en rekke landslagsmeritterte spillere.

Trener Bøhn tror imidlertid ikke at Randers er den tøffeste motstanderen i Larviks gruppe. Han fremhever heller rumenske Oltchim Vâlcea som den vanskeligste, til tross for at rumenerne tapte sin første kamp mot nettopp Randers.

- Vâlcea er et bedre lag. De har mer rutine og mer å spille på, sier Bøhn, og utdyper:

- De beste lagene i Danmark er fortsatt gode selv om ligaen der ikke er like jevnt god som tidligere. Det beste danske laget Viborg er kanskje hakket hvassere enn oss ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.