RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ENKELT: Larvik knuste Halden i kvinnenes cupfinale.
ENKELT: Larvik knuste Halden i kvinnenes cupfinale. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Larvik lekte seg til NM-gull

Sist oppdatert:
Halden hadde lite å stille opp med i cupfinalen.

LARVIK - HALDEN 35-15:

Larvik suste inn til sitt sjuende strake NM-gull i håndball tirsdag. Favorittene fra Vestfold vant 35-15 over cupfinaledebutanten Halden.

Larvik har spilt 13 finaler på rad, kun en av dem har tittelgrossisten tapt. Mot Halden i Oslo Spektrum var vestfoldingene som ventet helt overlegne.

Halden rykket opp til eliteserien i vår, og få hadde trodd at østfoldingene skulle ta seg helt til cupfinalen for aller første gang.

Byens innbyggere satte i hvert fall pris på håndballjentenes bragd. Tribunekampen vant Halden like suverent som Larvik vant oppgjøret med ballen. Hver eneste gjenvinning, redning og scoring ble bejublet som om seieren var sikret.

- Veldig gøy
Landslagsspiller Nora Mørk gledet seg stort over storseieren mot østfoldingene.

- Det er ikke vanskelig å motivere seg til en cupfinale. Det var veldig gøy. Vi var litt spente i dag. Det er gøy å møte Halden, som er ganske fysiske. Nå skal vi ta et par dager fri, før vi kjører på igjen, sa Mørk til TV 2.

Målvakt Sandra Toft hadde svært lite å gjøre i den første omgangen og innrømmer at hun var glad for å få litt mer å gjøre etter hvert.

- Det er litt vanskelig. Det er vanskelig å holde konsentrasjonen oppe, så jeg ble litt glad når det kommer flere skudd. Jeg håper dette var den første av mange pokaler med Larvik, sa Larvik-keeper Sandra Toft til TV 2.

Rykket tidlig fra
Larvik la et solid grunnlag for sitt sjuende strake gull allerede i starten. På de fire første minuttene scoret de fire mål mot Haldens null.

Til tross for at Larvik ledet 14-5 til pause, kladdet det litt for det suverene laget. Haldenserne sto bra i forsvar, men rotet det til i kontringsspillet. Nervene tok muligens overhånd.

Halden-målvakt Tone Wølner sto også en glimrende omgang i buret. Hun reddet ti skudd fra laget ledet av avtroppende trener Ole Gustav Gjekstad, til ellevill jubel for klubbens tilreisende supportere.

Fortsatte overkjøringen
I annen omgang la Halden nervene bort og slapp seg løs offensivt. De doblet antall mål fra første omgang på kun et kvarter i den siste halvdelen. Intensiteten i forsvarsspillet og keeperspillet falt derimot, så Larvik fortsatte å øke forspranget.

Ledelsen bare økte og økte utover i omgangen. Fremragende kontringsspill, ofte regissert av keeper Sandra Tofts glimrende pasninger, sørget for en overbevisende seier 35-15 for Norges beste håndballag på kvinnesiden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere